Je ziet er representatief uit en jouw omgang met gasten en hun wensen, behoeften en beleving staan hierbij centraal. Je beschikt ook over coachingsvaardigheden en je kan luisteren, om (lerende) medewerkers op de werkvloer optimaal en persoonsgericht te begeleiden. Je taken lopen uiteen, deels uitvoerend en deels controlerend. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden, zoals het begeleiden en adviseren van gasten en het verwerken van gegevens in de administratie en afsluitende werkzaamheden. Je begeleidt je collega’s vooral operationeel en draagt geen eindverantwoordelijkheid.

Met het diploma SVH Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw kun je aan de slag als assistent van een leidinggevende in de bediening of je kunt doorstromen. Je kunt op de arbeidsmarkt horizontaal doorstromen naar Bartender en verticaal, door middel van scholing en ervaring, naar Leidinggevende bediening, gastronoom/sommelier of zelfs ondernemer/manager van een horecabedrijf.

Ben je op zoek naar een opleiding tot Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw? Kijk dan op horeca.nl. De opleiding duurt gemiddeld drie jaar, afhankelijk van je vooropleiding. Het examen doe je bij je onderwijsinstelling om je opleiding af te ronden.