Op dit moment zijn de SVH examens voor thee nog in ontwikkeling. Zodra deze examens beschikbaar zijn zal dit op deze website en via onze andere kanalen bekend worden gemaakt. Je kunt wel al kiezen voor een SVH erkende opleiding. Je ontvangt na het succesvol doorlopen van een jaaropleiding het SVH diploma Theesommelier via de opleider.

Let op: het SVH erkende diploma geldt alleen voor de jaaropleidingen, niet voor de trainingen. Kijk dus goed naar wat bij jou past, er zijn verschillende soorten trainingen en opleidingen.

Tijdens deze opleiding ga je veel proeven, proeven en nog meer proeven. Hiermee bouw je een referentiekader voor smaak op. Door iedere lesdag te beginnen met een theoretische toets en door de praktijkopdrachten voor thuis blijft alle opgedane kennis je goed bij. Na deze opleiding weet jij onder andere alles over de geschiedenis van thee, waar en hoe het groeit, de verschillen in smaak en de parameters om de smaak van thee te optimaliseren. Daarnaast ga je in de praktijk aan de slag met het maken van thee- en spijscombinaties en diverse zetmethoden.