De ideale ondernemer in de horeca weet alles af van bedrijfsvoering. Denk aan personeelsbeleid, financiën, marketing en verkoop. Het draait daarbij niet alleen om kennis, maar ook om inzicht. Bij jou moet onmiddellijk een lampje gaan branden als je ziet dat iets beter kan. De ideale ondernemer is dan ook een creatief persoon, die altijd bezig is met de vraag hoe het bedrijf beter kan worden. Hierbij stuur je het personeel aan en motiveer je ze om mee te denken en te werken. Houd er rekening mee dat je geen vaste werktijden hebt en eigenlijk altijd bezig bent met de zaak. Hier krijg je voor terug dat je zelf alle keuzes mag maken en de zaak precies zo mag inrichten als jij dat wilt.

Voor deze horecaondernemers (in spé) heeft SVH de PlanBoekserie ontwikkeld. Deze serie bestaat uit leermiddelen over leidinggeven, management en ondernemen en zijn volledig afgestemd op de horecapraktijk. Veel mbo-scholen maken er gebruik van, met name binnen de opleidingen Manager/Ondernemer Horeca, Meewerkend Horecaondernemer en Leidinggevende bediening en keuken. 

Hiernaast vind je meer informatie over de leermiddelen uit de serie.