Met het branche-erkende diploma SVH Pizzaiolo kan jij als echte pizzaiolo aan het werk bij pizzeria’s, waar een groot tekort aan vakbekwame pizzabakkers is.    

Opleiding
Om het diploma SVH pizzaiolo te halen, kun je bij een (SVH erkende) opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Pizzaiolo. Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Pizzaiolo te doen. Na het succesvol doorlopen van de opleiding en het afronden van het examen ontvang je het SVH erkende diploma via de opleider.

Wat leer je?
Tijdens de opleiding leer je het perfecte luchtige deeg te maken, hoe je de juiste ingrediënten kiest en hoe je de traditionele saus maakt. Daarnaast vergroot je jouw horecavaardigheden en leer je snijtechnieken beheersen, leer je over hygiëne, pizza's behendig in en uit de oven halen en perfect afbakken. Daarbij kom je ook nog eens alles te weten over de rijke historie van de pizza.

Het examen
Het examen SVH Pizzaiolo bestaat uit een aantal praktijkopdrachten. Tijdens het examen ga je twee verschillende pizza’s bereiden. Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je het SVH diploma Pizzaiolo.