Lees hier alles over het nieuwe Register Sociale Hygiëne per 1 juli 2023 en bekijk de veelgestelde vragen.

Want wat doe je bijvoorbeeld als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? Dat leer je bij dit vak. Er moet ook altijd iemand aanwezig zijn in het bedrijf die de Verklaring kennis en inzicht heeft. Dat kan de ondernemer of leidinggevende zijn, maar ook een medewerker. Sociale Hygiëne gaat niet alleen over alcohol, maar ook over drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving.

Bij een paracommerciële instellingen moeten minimaal twee personen vermeld staan op de horecavergunning. Zij horen beiden in het bezit te zijn van de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne. Deze haal je door te slagen voor het examen Sociale Hygiëne. Voor slijters is er een apart examen waarin ook vragen gesteld worden specifiek voor de slijterijbranche. 

Als je geslaagd bent voor het examen SVH Sociale Hygiëne, ontvang je gelijktijdig met de resultaatbrief het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Hierna vraag je via de Lcsh een bijschrijving aan voor het Register Sociale Hygiëne van de Lcsh.