De nieuwe CAO
Er is een nieuwe cao van kracht geworden op 1 januari 2020. De nieuwe cao horeca loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. De cao is overeengekomen tussen drie partijen: KHN, CNV Vakmensen en FNV Horecabond.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant projectexamens te bestellen.
Ben je student en wil je jouw boeken rechstreeks via SVH bestellen?
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
In een CAO (Collectieve Arbeidsovereenkomst) staan afspraken tussen werkgevers en werknemers over bijvoorbeeld lonen, werktijden, vakanties, feestdagen en opleidingsmogelijkheden.
Er is een nieuwe cao van kracht geworden op 1 januari 2020. De nieuwe cao horeca loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. De cao is overeengekomen tussen drie partijen: KHN, CNV Vakmensen en FNV Horecabond.
De belangrijkste wijzigingen:
De cao geldt voor werknemers en vakkrachten
Een werknemer is degene die een arbeidsovereenkomst heeft met een werkgever, met uitzondering onder anderen de stagiair De vakkracht is de vakervaren werknemer die 18 jaar of ouder is en beschikt over een erkend vakdiploma voor de functie. De vakkracht is ook vakervaren als die aantoonbaar voldoende ervaringsuren in de desbetreffende functie heeft opgedaan. Dat is in ieder geval zo als hij feitelijk 1.976 ervaringsuren heeft opgebouwd op of na zijn 18e verjaardag, ongeacht voltijd of deeltijd. Als de werknemer van 18 jaar of ouder bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst op basis van ervaringsuren nog geen vakkracht is, wordt in de arbeidsovereenkomst bepaald hoeveel ervaringsuren tot maximaal 1.976 ervaringsuren hij nog moet verwerven. Werknemers van 18 jaar en ouder die op grond van het Handboek Referentiefuncties Horeca worden ingedeeld in de functiegroepen V of hoger zijn altijd vakkracht.
Je werkgever maakt bij de functie-indeling gebruik van het Handboek Referentiefuncties Bedrijfstak Horeca, zie www.referentiefunctieshoreca.nl.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.