E-learning SVH Cocktails en gedistilleerde dranken 
De vernieuwde online licentie SVH Cocktails en gedistilleerde dranken neemt de beginnende drankexpert mee langs alle belangrijke elementen van gedistilleerde dranken en cocktails maken. Deze licentie is beschikbaar in SVH Horecatalent, het grootste e-learningplatform voor de horeca. Horecatalent is visueel ingericht en maakt gebruik van films, foto’s en illustraties. Ook de licentie SVH Cocktails en gedistilleerde dranken kenmerkt zich door mooie afbeeldingen en duidelijke instructievideo’s over technieken als shaken, stirren en blenden.

Het leermiddel is opgebouwd uit drie thema’s:

  • Inleiding op cocktails en gedistilleerde dranken
  • Gedestilleerde dranken
  • Cocktails maken

Met het doorlopen van de online module komt de beginnende drankexpert onder andere te weten welke processen er plaatsvinden bij de productie van gedestilleerde dranken als wodka en gin, hoe dranken elkaar kunnen versterken én hoe je je eigen signature cocktail maakt!

Examen SVH Cocktails
Het examen SVH Cocktails is bedoeld voor kandidaten werkend als bartender/hoofd bartender in de betere grand cafés, ‘high volume’ cocktail bars of als junior bartender bij high end cocktail bars. Het examen bestaat uit vier verschillende onderdelen: een theorie-examen, receptentest, vrijschenken accuratie test en een speedround waarin je een drankenbestelling met verschillende cocktails moet bereiden.

Het examen SVH Cocktails is momenteel alleen af te leggen in combinatie met de Advanced Bartending Course van Bols Bartending Academy. Het is dus niet mogelijk om als particulier het examen SVH Cocktails af te leggen en zo het diploma te behalen. Alleen met het succesvol doorlopen van de Advanced Bartending Course van Bols ontvangt de kandidaat het SVH-Bols Diploma Advanced Bartender.

Advanced Bartender 
Ben jij een opleider op het gebied van bartending en geïnteresseerd in het examen SVH Cocktails en de bijbehorende online licentie in Horectalent? Neem dan contact met ons op via sales+svh+nl en we informeren je graag over de mogelijkheden.