Wat is een SVH Leermeester+?
Zoals de naam al zegt, is de SVH Leermeester+ een SVH Leermeester met belangrijke plus-vaardigheden. Als Leermeester+ ben je namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het leerproces van medewerkers, je bent ook verantwoordelijk voor hun beoordeling en het uitgeven van branche-erkende certificaten, de SVH Praktijkbewijzen. Deze Praktijkbewijzen leiden alleen tot SVH Branchediploma’s maar leiden niet tot reguliere mbo-diploma’s voor niveau 2, 3 of 4Anders gezegd: je wordt een echte praktijkopleider en examinator ineen. Dit vraagt skills en inzichten die je gedurende de Leermeester+ opleiding leert. Hiermee wordt ook gewaarborgd dat je objectief kunt beoordelen. Verder komen onderwijzende vaardigheden en omgaan met verschillende soorten gedrag aan bod.

Voor wie is SVH Leermeester+?

  • Leermeesters die in bezit zijn van een diploma SVH Leermeester (of vergelijkbaar)
  • Docenten met een tweedegraads of eerstegraads lesbevoegdheid, of een didactische aantekening
  • Lees meer in het speciale leaflet over SVH Leermeester+ en SVH Praktijkbewijzen

Leermeester+ in het bedrijf
Door te werken met SVH Praktijkbewijzen worden medewerkers stap voor stap op de werkvloer opgeleid en erkend. Medewerkers zijn hierdoor direct inzetbaar en je maakt ze snel bekwaam in een bepaalde rol. Je biedt een medewerker per direct meer carrièreperspectief en doorgroeimogelijkheden. Als een complete set van SVH Praktijkbewijzen is behaald voor een specifieke rol of functie, kan het bijbehorende SVH branchediploma worden aangevraagd. De medewerker groeit hierdoor verder binnen het bedrijf zonder dat er een externe opleiding aan te pas komt. Een nieuwe manier van binden, boeien en behouden van medewerkers.

Leermeester+ op school
Het werken met SVH Praktijkbewijzen is een alternatieve route voor leerlingen die niet op kunnen gaan voor een centraal examen. Praktische vaardigheden worden gedurende de praktijklessen en stages beoordeeld, zonder officiële examenmomenten. Wanneer de leerling bepaalde vaardigheden beheerst kan de Leermeester+ hiervoor de SVH Praktijkbewijzen aanvragen. Als een complete set van SVH Praktijkbewijzen is behaald voor een specifieke rol of functie, kan het bijbehorende SVH branchediploma voor de leerling worden aangevraagd.

Bekijk hier de veelgestelde vragen over Leermeester+.