Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 4 september is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 5 september staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
SVH publiceert op de Dag van de Duurzaamheid het Zero waste cooking boek van studenten van Yuverta College Heerlen. Yuverta College nam vorig jaar deel aan de (V)MBO Challenge Voedselverspilling. Bridget, Hanna, Emily, Lotte en Nina schreven het verspillingsboek Zero waste cooking en wonnen hiermee de challenge. Unaniem koos de jury dit boek als leukste en meest impactvolle idee om voedselverspilling tegen te gaan.
Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).
Van maandag 7 tot en met woensdag 9 oktober vindt de horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. Uiteraard is SVH ook aanwezig. Bezoek ons in de (non) Food hal, standnummer F650, en ontdek onze nieuwste leermiddelen en examens of kom sparren over het nieuwe mbo-kwalificatiedossier!
Op maandag 30 september is Franke Osinga, keukenchef bij Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre, officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok. In het bijzijn van familie en vrienden, vakgenoten en het team van De Treeswijkhoeve ontving Franke het Meesterlint en tekende hij het Meesterdiploma. Franke is nu officieel de 151e SVH Meesterkok van Nederland. De Treeswijkhoeve is hiermee niet alleen een restaurant met twee Michelinsterren, maar ook met twee SVH Meesterkoks. Eigenaar en SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn Meestertitel.
SVH en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) delen een primeur tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De allereerste cursisten van de SVH Duurzame horeca opleiding zijn geslaagd. Na een opleiding van twee intensieve trainingsdagen, met de focus op duurzaam ondernemen in horeca en hospitality, zijn de belangrijkste aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen behandeld. De cursisten hebben geleerd over People, Planet en Profit. Ofwel hoe verminder je jouw negatieve milieu impact en verhoog je jouw sociale bijdrage als horecaondernemer.
Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve**, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.
Op vrijdag 20 september is Nelson Tanate (33) , chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nelson mag na zijn inauguratie als 152ste chef, de titel SVH Meesterkok voeren. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 4 SVH Meesters, met in totaal 5 SVH Meestertitels, werkzaam zijn: Jonnie Boer is SVH Meesterkok, Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Gert Wiltvank is SVH Meestergastheer.
Van maandag 23 tot en met woensdag 25 september vindt de 11e editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Als trotse partner van deze beurs is SVH ook aanwezig. Bezoek ons in Hal 5, stand 5.012 en ontdek onze nieuwste leermiddelen en examens. Daarnaast praten we je graag bij over de ontwikkelingen rondom het nieuwe kwalificatiedossier.
Door onvoorziene omstandigheden is de Leermeesterdag geannuleerd. Er komt binnenkort een nieuwe datum.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.