Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

10 okt. 2024
SVH publiceert verspillingsboek van mbo studenten Yuverta

SVH publiceert op de Dag van de Duurzaamheid het Zero waste cooking boek van studenten van Yuverta College Heerlen. Yuverta College nam vorig jaar deel aan de (V)MBO Challenge Voedselverspilling. Bridget, Hanna, Emily, Lotte en Nina schreven het verspillingsboek Zero waste cooking en wonnen hiermee de challenge. Unaniem koos de jury dit boek als leukste en meest impactvolle idee om voedselverspilling tegen te gaan.

9 okt. 2024
Pizza Profs organiseert tweede Pizza Inspiratie Event 2024

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).

2 okt. 2024
Bezoek SVH op BBB Maastricht

Van maandag 7 tot en met woensdag 9 oktober vindt de horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. Uiteraard is SVH ook aanwezig. Bezoek ons in de (non) Food hal, standnummer F650, en ontdek onze nieuwste leermiddelen en examens of kom sparren over het nieuwe mbo-kwalificatiedossier!

1 okt. 2024
Franke Osinga geïnaugureerd als 151e SVH Meesterkok van Nederland

Op maandag 30 september is Franke Osinga, keukenchef bij Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre, officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok. In het bijzijn van familie en vrienden, vakgenoten en het team van De Treeswijkhoeve ontving Franke het Meesterlint en tekende hij het Meesterdiploma. Franke is nu officieel de 151e SVH Meesterkok van Nederland. De Treeswijkhoeve is hiermee niet alleen een restaurant met twee Michelinsterren, maar ook met twee SVH Meesterkoks. Eigenaar en SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn Meestertitel.

25 sept. 2024
Primeur: eerste geslaagden SVH Duurzame horeca

SVH en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) delen een primeur tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De allereerste cursisten van de SVH Duurzame horeca opleiding zijn geslaagd. Na een opleiding van twee intensieve trainingsdagen, met de focus op duurzaam ondernemen in horeca en hospitality, zijn de belangrijkste aspecten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen behandeld. De cursisten hebben geleerd over People, Planet en Profit. Ofwel hoe verminder je jouw negatieve milieu impact en verhoog je jouw sociale bijdrage als horecaondernemer.

24 sept. 2024
Jet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve**, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.

21 sept. 2024
Nelson Tanate geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op vrijdag 20 september is Nelson Tanate (33) , chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nelson mag na zijn inauguratie als 152ste chef, de titel SVH Meesterkok voeren. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 4 SVH Meesters, met in totaal 5 SVH Meestertitels, werkzaam zijn: Jonnie Boer is SVH Meesterkok, Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Gert Wiltvank is SVH Meestergastheer.

18 sept. 2024
Bezoek SVH op Gastvrij Rotterdam

Van maandag 23 tot en met woensdag 25 september vindt de 11e editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Als trotse partner van deze beurs is SVH ook aanwezig. Bezoek ons in Hal 5, stand 5.012 en ontdek onze nieuwste leermiddelen en examens. Daarnaast praten we je graag bij over de ontwikkelingen rondom het nieuwe kwalificatiedossier.

10 sept. 2024
Landelijke Dag van de Leermeester 10 oktober in Nieuwegein

Door onvoorziene omstandigheden is de Leermeesterdag geannuleerd. Er komt binnenkort een nieuwe datum.

5 sept. 2024
Grote namen in SVH Meestertour tijdens jubileumeditie
Maandag 16 september 2024 is het zover. Dan vindt de 5e jubileumeditie van de SVH Meestertour plaats voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens de exclusieve tour worden ook dit jaar drie prachtige bedrijven van SVH Meesters bezocht met in totaal 5 Michelinsterren. SVH biedt met dit initiatief horecaprofessionals en studenten die een horecaopleiding volgen de unieke kans een kijkje te nemen achter de schermen bij de top van de Nederlandse gastronomie. SVH doet dit in samenwerking met haar erkende opleiders.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.