Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

30 nov. 2023
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

Donderdag 30 november maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan.

16 nov. 2023
Ontdek jouw talenten met gratis advies van een loopbaancoach

Tot 27 november 2023 kunnen mensen die maximaal een opleiding op MBO niveau 2 hebben afgerond gratis ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaancoach. Met dit advies ontdekken zij in 3 tot 5 adviesgesprekken met een loopbaanadviseur of jobcoach wat hun talenten zijn. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "SVH ondersteunt dit initiatief van Hoe werkt Nederland van harte. Het is zowel goed voor werknemers als werkgevers in de horeca. Want zo’n ontwikkelplan helpt bij het behouden, binden en boeien van medewerkers in onze sector. En houdt het werk leuk!"

13 nov. 2023
Themadag arbeidsmarkt Hospitality

De toekomst van werk is opwindend en vol uitdagingen, en het is belangrijk om je daarop voor te bereiden. We nodigen je graag uit voor onze inspirerende themadag Inspelen op verandering. Een evenement dat je niet mag missen. Samen met partners Koninklijke Horeca Nederland, Stichting House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en Gemeente Amsterdam organiseren we dit event.

9 nov. 2023
SVH maakt top 10 beste leerbedrijven van Nederland bekend

Donderdag 9 november 2023 maakte Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 bekend. Er werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten. In december wordt bekend welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de Top 3.

31 okt. 2023
Marèl Disselhorst van restaurant YANO wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023

Marèl Disselhorst van restaurant YANO in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigieuze prijs voor jong gastvrijheidstalent werd dit jaar voor de 22e keer uitgereikt. Tweede werd Wouter Barneveld van restaurant Merlet in Schoorl en de derde prijs ging naar Rens Morshuis van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Ricardo Kreutz won de prijs voor de beste cocktail. De bekendmaking vond plaats op 30 oktober 2023 tijdens de lancering van editie 2024 van restaurantgids Lekker500.

31 okt. 2023
Nieuwkomer en gevestigde namen in de Top-3 in de 46ste editie van restaurantgids Lekker500

Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top bij de gevestigde orde is groot, maar maakt dit jaar toch plaats voor een aantal nieuwe gezichten en jong talent. In deze editie van de Lekker500 mogen we maar liefst 12 nieuwkomers in de top-100 verwelkomen, waarbij er nog meerdere restaurants op de drempel staan te trappelen om ook binnen te dringen.

4 okt. 2023
Bezoek SVH op BBB Maastricht

Van maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober vindt horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. SVH is natuurlijk van de partij! Je bent van harte welkom op onze stand. We staan in de (Non) Food Hal bij stand F310. Maak kennis met onze nieuwste leermiddelen en examens en ontdek jouw ontwikkelkansen binnen het horecavak. Zien we je daar? Een vers kopje koffie staat voor je klaar.

3 okt. 2023
Pittige praktijkproeven voor finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Maandag 25 september 2023 namen tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2023 het tegen elkaar op tijdens de praktijkdag. Met pittige praktijkproeven als het bereiden van een stroganoffsaus aan tafel, een verkoopgesprek in het Engels en het maken van een cocktail met Hennessy Cognac, streden de deelnemers om de titel van beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland. De uitslag wordt bekendgemaakt op 30 oktober 2023 tijdens de lancering van Lekker500 editie 2024.

28 sept. 2023
Marco van der Wijngaard wint voor tweede keer Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 18 september tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.

27 sept. 2023
Futureproof Horeca

Op maandag 23 oktober vindt in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer het evenement: Futureproof Horeca plaats. Dit evenement geeft horecaprofessionals de unieke mogelijkheid om de nieuwste technologie en duurzame ontwikkelingen in de branche te verkennen.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.