Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant projectexamens te bestellen.
Ben je student en wil je jouw boeken rechstreeks via SVH bestellen?
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Als Zelfstandig werkend kok heb je, naast de uitvoerende werkzaamheden als kok, ook te bepalen wat er op de menukaart komt te staan. Natuurlijk is dit in overleg met je collega’s. Je hebt wel al wat ervaring, dus help je nieuw personeel of leerlingen met hun werkzaamheden juist uit te voeren. En de naam zegt het al: je werkt zelfstandig. Je plant zelf hoe en wanneer je de werkzaamheden uitvoert. Je begeleidt en bewaakt de rol van hulpkrachten. Daar ben je dan ook verantwoordelijk voor.
Daarnaast heb je een vaktechnisch corrigerende/ begeleidende/ instruerende/ aansturende/ adviserende rol. Dit in verband met de begeleiding van (lerende) medewerkers op een uitvoerend niveau. Ook vervul je een planningsrol en een uitvoerende rol. Afhankelijk van de formule van het bedrijf, draag je zelf de verantwoordelijkheid voor de uitgevoerde werkzaamheden en voor de resultaten daarvan. Ook heb je een informatieve rol naar de gasten toe. Je legt verantwoording af bij de direct leidinggevende van het bedrijf.
Met het diploma SVH Zelfstandig werkend kok kun je aan de slag als assistent van de leidinggevende keuken of je kunt doorstromen. Door ervaring en scholing kun je vanuit deze functie verticaal doorstromen naar Leidinggevende keuken, Gespecialiseerd kok, Keukenmanager, Souschef, Chef-kok of horizontaal op de arbeidsmarkt naar Instellingskok.
De opleiding duurt gemiddeld drie jaar. Kijk voor meer informatie op horeca.nl
De SVH-examens zijn gebaseerd op zogenaamde eindtermen. Dit zijn beknopte omschrijvingen van de kennis, inzichten en vaardigheden waarover je als examenkandidaat aan het eind van een opleiding of voor het examen minimaal moet beschikken.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.