Op dit moment is het SVH examen Bier 1 klaar. Het examen Bier 2 is nog in ontwikkeling. Zodra dit examen beschikbaar is zal dit op deze website en via onze andere kanalen bekend worden gemaakt.

Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen Bier 1 te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een SVH erkende opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Bier 1. Na het succesvol doorlopen van de opleiding en het afronden van het examen ontvang je het SVH erkende diploma via de opleider. 

Je gaat tijdens deze opleiding de basiskennis van bier onder de knie krijgen. Je ontdekt verschillende biertypes en je leert welke glazen, temperatuur en serveertechnieken het bier optimaal tot zijn recht laten komen. Je gaat natuurlijk ook leren proeven en beschrijven en je gaat bier- & spijscombinaties creëren.

De examens bestaan uit zowel theorievragen als vragen waarbij je bier moet proeven. Om aan deze examens te mogen deelnemen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden kun je deelnemen aan het examen vanaf 16 jaar. Neem daarvoor contact op met SVH.