SVH Bier 1
Je gaat tijdens deze opleiding de basiskennis van bier onder de knie krijgen. Je ontdekt verschillende biertypes en je leert welke glazen, temperatuur en serveertechnieken het bier optimaal tot zijn recht laten komen. Je gaat natuurlijk ook leren proeven en beschrijven en je gaat bier- & spijscombinaties creëren.

Het examen bestaat uit theorievragen en een organoleptisch gedeelte, waarbij je dus bier moet proeven.

SVH Bier 2
Je gaat tijdens deze opleiding leren hoe je het perfecte biertje moet tappen of uitschenken en je gaat je andere praktische vaardigheden ontwikkelen waar je in de horeca mee te maken krijgt.

Het examen bestaat uit 3 onderdelen; een praktijk examen, een organoleptisch examen en een portfolio-examen.  

Bierexamen doen
Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH de examen voor Bier 1 en Bier 2 te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een SVH erkende opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Bier 1 of Bier 2. Na het succesvol doorlopen van de opleiding en het afronden van het examen ontvang je het SVH erkende diploma via de opleider. 

Om aan deze examens te mogen deelnemen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden kun je deelnemen aan het examen vanaf 16 jaar. Neem daarvoor contact op met SVH.