Met het branche-erkende diploma SVH Pizzaiolo Assistent kan jij als echte pizzaiolo aan het werk bij pizzeria’s, waar een groot tekort aan vakbekwame pizzabakkers is. Ben jij een pizzaliefhebber en lijkt het je leuk om ondersteunende werkzaamheden te doen in de keuken? Dan is de functie Pizzaiolo Assistent misschien iets voor jou.

Opleiding
Om het diploma Pizzaiolo Assistent te halen, kun je bij een (SVH erkende) opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Pizzaiolo Assistent. Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Pizzaiolo Assistent te doen. Na het succesvol doorlopen van de opleiding en het afronden van het examen ontvang je het branche-erkende SVH-diploma via de opleider. Het examen is gebaseerd op het kwalificatiedossier Entree (mbo-niveau 1). 

Wat leer je?
Pizzaiolo Assistent is een startfunctie, dat wil zeggen dat je veel kunt leren als je hiermee begint. Je voert diverse werkzaamheden uit in de keuken zoals de pizzachef assisteren bij het bakken, een planning maken, ingrediënten en materialen verzamelen, pizza’s voorbereiden en je werkplek afruimen en schoonmaken. Met het branche-erkende diploma SVH Pizzaiolo Assistent ben je direct waardevol voor de arbeidsmarkt. Je bent namelijk geschoold en klaar voor een instapfunctie en dat is waar de branche naar op zoek is.

Het examen
Het examen SVH Pizzaiolo bestaat een het praktijkexamen, waarbij je twee verschillende pizza’s gaat bereiden. De examninator stelt je mondeling ook nog 10 theorievragen. Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je het SVH diploma Pizzaiolo Assistent.