Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens

Horecaportier

Je kunt het SVH Diploma Horecaportier behalen door twee examens succesvol af te leggen: het examen Horecaportier Theorie en het examen Horecaportier Praktijk. Het examen Horecaportier Theorie kun je als computerexamen of als mondeling examen afleggen.

Als je geslaagd bent voor een van de examens, ontvang je een SVH Certificaat Horecaportier. Heb je beide examens gehaald, dan ontvang je automatisch het SVH Diploma Horecaportier. Het SVH Certificaat Horecaportier is 24 maanden geldig, vanaf de datum die op het certificaat vermeld staat. Dit betekent dat je binnen 24 maanden na die datum ook het overige certificaat SVH Horecaportier behaald moet hebben om het SVH Diploma Horecaportier te krijgen. Is je SVH Certificaat Horecaportier niet meer geldig, dan moet je opnieuw examen afleggen.

SVH heeft in overleg met verschillende vertegenwoordigers van politie, justitie, brancheorganisaties en individuele portiers en horecaondernemers de eindtermen en exameneisen voor de examens Horecaportier opgesteld. Deze exameneisen zijn goedgekeurd door de minister van Veiligheid en Justitie. 
Bovendien voldoen de examen van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer.

Lees meer Sluiten
Cursus incl. examen
Branche-erkende opleidingen

Om je goed voor te bereiden op de examens Horecaportier adviseren we je om een cursus te volgen met aansluitend een examen bij een branche-erkende opleider. 

Kies opleider
Computerexamen
Horecaportier Theorie

Je kunt het computerexamen op meerdere plaatsen in Nederland doen. 

Maak een afspraak
Mondeling examen
Horecaportier Theorie

Doe je het examen liever mondeling of heb je moeite met begrijpend lezen? Dan kun je in Zoetermeer een mondeling examen doen.

Maak een afspraak
Praktijkexamen
Horecaportier Praktijk

Bij dit examen krijg je in een rollenspel een praktijksituatie voorgelegd, waarbij een acteur een lastige gast speelt. Zo wordt getest of je de situatie op basis van een gespreksmodel tot een goed einde weet te brengen.

Maak een afspraak
Demovragen
Horecaportier Theorie

Wil je een indruk krijgen van de vraagstelling en het taalniveau van het examen SVH Horecaportier Theorie? Dan kun je alvast oefenen met meerkeuzevragen die lijken op het examen. Deze vijf demovragen komen niet voor in het echte examen.

Demovragen
 

Het geheime ingrediënt dat ben jij.