Op dit moment zijn de SVH examens voor koffie nog in ontwikkeling. Zodra deze examens beschikbaar zijn zal dit op deze website en via onze andere kanalen bekend worden gemaakt. Je kunt wel al kiezen voor een SVH erkende opleiding. Je ontvangt na het succesvol doorlopen van een jaaropleiding het SVH diploma Master Barista via de opleider.

Let op: het SVH erkende diploma geldt alleen voor de jaaropleidingen, niet voor de trainingen. Kijk dus goed naar wat bij jou past, er worden verschillende soorten trainingen en opleidingen aangeboden.

Tijdens de opleiding ga je veel koffie maken, ruiken en proeven. De theorie die je leert breng je dus meteen in de praktijk. Om er voor te zorgen dat alles wat je leert bijblijft, wordt je opgedane kennis regelmatig getoetst. Na deze opleiding weet jij onder andere alles over de geschiedenis van koffie, verschillende zetmethoden en ken jij de parameters voor het zetten van de lekkerste koffie. Daarnaast ga jij in de praktijk aan de slag met een smaaktraining, cupping, roosteren en diverse baristatechnieken.