SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 4 september is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 5 september staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Ben jij werkzaam in de horeca en gaat jou hart sneller kloppen van de perfecte combinatie van dranken en gerechten? Of wil je je verder specialiseren in het maken van wijn-spijscombinaties, maar ook combinaties met bier, thee en andere non-alcoholische dranken? Of wil je je verdiepen in welke factoren smaak en smaakbeleving beïnvloeden bij dranken en gerechten? Dan kun je via een SVH erkende opleider een opleiding volgen, je SVH examen Gastronomie halen en daarmee je professionele kennis over gastronomie vergroten!
Opleiding
Om het diploma te halen, kun je bij een SVH erkende opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Gastronomie. Na het succesvol doorlopen van de opleiding en het afronden van het examen ontvang je het SVH erkende diploma via de opleider.
In de opleiding leer je om de smaakprofielen van dranken en gerechten te bepalen en deze met elkaar te combineren. Daarnaast leer je ook hoe je advies over drank en spijscombinaties gemotiveerd kunt overbrengen.
Het examen
Het examen SVH Gastronomie bestaat uit een theorie- en een organoleptisch/praktijk examen. Tijdens het organoleptisch/praktijkexamen ga je diverse (soorten) dranken en drank-spijscombinaties beoordelen. Wanneer je slaagt voor beide examens, ontvang je het SVH diploma Gastronomie.
Bij het organoleptisch/praktijk examen moet je ook alcoholhoudende dranken als wijn en bier proeven. Om aan dit examen te mogen deelnemen moet je minimaal 18 jaar zijn. Onder strikte voorwaarden kun je deelnemen aan het examen vanaf 16 jaar. Neem daarvoor contact op met je opleider of SVH.
De SVH-examens zijn gebaseerd op zogenaamde eindtermen. Dit zijn beknopte omschrijvingen van de kennis, inzichten en vaardigheden waarover je als examenkandidaat aan het eind van een opleiding of voor het examen minimaal moet beschikken.
SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.