Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens

Sociale Hygiëne

Het examen SVH Sociale Hygiëne is een theorie-examen. Je kunt dit examen op verschillende manieren afleggen. Maak hieronder een keuze. 

 

Het diploma

Als je geslaagd bent voor het examen SVH Sociale Hygiëne, ontvang je gelijktijdig met de resultaatbrief het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Hierna vraag je via de Lcsh een bijschrijving aan voor het Register Sociale Hygiëne van de Lcsh
 
Het SVH Diploma Sociale Hygiëne is ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en wordt erkend door alle belangrijke branchepartijen. Bovendien voldoen de examen van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer.
 
Cursus incl. examen
Branche-erkende opleidingen

Om je goed voor te bereiden op het examen Sociale Hygiëne adviseren we je om een cursus te volgen met aansluitend een examen bij een branche-erkende opleider.

Kies opleider
Mondeling examen
Via SVH

Doe je het examen liever mondeling of heb je moeite met (begrijpend) lezen? Dan kun je in Zoetermeer een mondeling examen in het Nederlands doen

Maak een afspraak
Mondeling examen Engels
Via SVH

Doe je het examen liever mondeling in het Engels of heb je moeite met (begrijpend) lezen? Dan kun je in Zoetermeer een mondeling examen in het Engels doen.

Maak een afspraak
Mondeling examen Slijters
Via SVH

Doe je het examen liever mondeling of heb je moeite met (begrijpend) lezen? Dan kun je in Zoetermeer een mondeling examen in het Nederlands doen

Maak een afspraak
Computerexamens
Meerdere aanbieders

Wil je alleen een examen doen? Kies dan hier uit de aanbieders van computerexamens in het Nederlands, Engels, Modern Standaard Arabisch, Mandarijn-Chinees of Turks.

Kies aanbieder
Mondeling examen met tolk
Via SVH

Doe je het examen liever niet in het Nederlands maar in je eigen taal? Dan kun je dat in Zoetermeer bij SVH op kantoor doen.

Maak een afspraak
Demovragen
Sociale Hygiëne

Wil je een indruk krijgen van de vraagstelling en het taalniveau van het examen SVH Sociale Hygiëne? Dan kun je alvast oefenen met een aantal demovragen.

Demovragen
Mijn werkgever wil betalen voor mijn examen. Hoe moet ik mij dan inschrijven?

Wil je een computerexamen Sociale Hygiëne bestellen? Dan kunt je hier kiezen uit verschillende aanbieders van computerexamens. Op de site van de aanbieder kun je ook lezen hoe de betaling in zijn werk gaat.

Op deze website kun je je voor alle overige examens (incl. de mondelinge examens Sociale Hygiëne) inschrijven. Je dient zelf een account aan te maken met jouw persoonlijke gegevens en je eigen e-mailadres. Met dit account bestel en betaal je zelf het examen door middel van een iDEAL betaling. Tijdens het bestellen kun je de bedrijfsgegevens invoeren zodat deze op de factuur worden vermeld.

Wat zijn de eindtermen voor Sociale Hygiëne?

De SVH-examens zijn gebaseerd op zogenaamde eindtermen. Dit zijn beknopte omschrijvingen van de kennis, inzichten en vaardigheden waarover je als examenkandidaat aan het eind van een opleiding of voor het examen minimaal moet beschikken. De eindtermen voor Sociale Hygiëne zijn vastgesteld door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, op voorspraak van de Lcsh.

Hoe schrijf ik mij in voor een examen?

Dat hangt af welk examen je wenst af te leggen:
Wil je het computerexamen Sociale Hygiëne doen? Dan kun je hier kiezen uit verschillende aanbieders van computerexamens.

Op deze website kun je je voor alle overige examens inschrijven, waaronder de mondelinge- en praktijkexamens en (voor opleiders) verschillende project- en beroepsexamen.

Op welke manieren kan ik een theorie-examen doen?

Je kunt op verschillende manieren theorie-examen doen, namelijk:

  • via de computer;
  • na afloop van een cursus;
  • mondeling (Sociale Hygiëne, Horecaportier en Leermeester).

De computerexamens Sociale Hygiëne worden niet door SVH zelf afgenomen. Je kunt hier kiezen uit verschillende aanbieders van computerexamens, elk met eigen afnamelocaties. Je kunt zelf de locatie, de datum, taal en de tijd van het computerexamen kiezen.

De overige computerexamens voor Horecaportier en Leermeester vinden plaats op een van de 8 locaties in Nederland. Je kunt zelf de locatie, de datum en de tijd van het computerexamen kiezen. Deze computerexamens worden afgenomen in het Nederlands. 

Er zijn mondelinge examens voor Sociale Hygiëne, Horecaportier en Leermeester, deze vinden plaats in Zoetermeer. De mondelinge examens worden afgenomen in het Nederlands, echter bij Sociale Hygiëne is er ook de mogelijkheid om het mondeling examen in het Engels te doen of in je eigen taal met tolk.

Ook kun je een cursus of opleiding bij een van de opleidingsinstituten volgen. Het examen wordt dan aansluitend op de laatste cursusdag door SVH afgenomen. Het opleidingsinstituut meldt je aan voor het examen. Bekijk hier alle branche-erkende opleidingen.

Om je voor te bereiden op het examen Sociale Hygiëne kun je een theorieboek en/of het examentrainingsboekje bestellen. Als je je hebt ingeschreven bij één van de opleidingsinstituten, zorgt deze opleider doorgaans voor het lesmateriaal.

In welke talen wordt het examen Sociale Hygiëne aangeboden?

Het SVH computerexamen Sociale Hygiëne is af te leggen in de volgende talen:

  • Nederlands;
  • Engels;
  • Modern Standaard Arabisch;
  • Mandarijn-Chinees;
  • Turks.

Voor het SVH computerexamen Sociale Hygiëne kun je hier kiezen uit twee verschillende aanbieders. Het examen duurt 40 minuten.

Bekijk hier een voorbeeldvraag in de talen waarin het examen SVH Sociale Hygiëne wordt afgenomen. 

Het mondeling examen SVH Sociale Hygiëne wordt zowel in het Nederlands als in het Engels afgenomen of in je eigen taal met tolk. Bekijk hier de opties. 

Is het SVH examen inclusief leermiddelen?

Nee. Examens en boeken dienen apart in de webshop besteld te worden.

Is er een voorbeeldvraag beschikbaar in de talen waarin het examen wordt afgenomen?

Bekijk hier een voorbeeldvraag in de talen waarin het examen SVH Sociale Hygiëne wordt afgenomen. 

 

Het geheime ingrediënt dat ben jij.