Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op dit moment is er een telefonische storing waardoor wij niet bereikbaar zijn. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Een positiviteitsgoeroe met een groot hart voor de horeca, zo zou je Izabella Mendes, de altijd goedlachse en stralende medewerker van restaurant Recht in Apeldoorn kunnen omschrijven.
Quinten Chap en Rosanna Bos van team Sterklas ROC van Amsterdam hebben de eerste CuliQuiz School Battle gewonnen, die plaatsvond in het H20 eSports Stadium in Purmerend. Deze spectaculaire spelshow, gepresenteerd door Tjitze van der Dam en Sita Vermeulen, daagde de culinaire kennis van de tien best gekwalificeerde ROC-teams uit, die zich via voorrondes en een halve finale hadden gekwalificeerd.
Op vrijdag 19 april is Franke Osinga (33), keukenchef van Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Franke heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een kroon op zijn carrière gezet: SVH Meesterkok worden. Na zijn inauguratie, die later dit jaar plaatsvindt, mag Franke Osinga zich de 151ste SVH Meesterkok van Nederland noemen. De Treeswijkhoeve is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 2 SVH Meesterkoks werkzaam zijn. Eigenaar en SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn Meestertitel.
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de finale. De toptalenten streden op maandag 15 april 2024 tegen elkaar in deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijheidstalent tussen de 20 en 26 jaar.
Op 10 april ondertekenden SVH en PROVSO.WORKS een samenwerkingsovereenkomst. Aanleiding is de ontwikkeling van HACCP-lesstof in de WerkVerkenner, het online les- en leerplatform van PROVSO.WORKS. Hiermee is het behalen van een HACCP-certificaat binnen handbereik voor leerlingen in het PRO- en VSO-onderwijs.
Maandag 15 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd en werd ook nog eens voor de tiende keer gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren en -vrouwen meegedaan.
Woensdag 10 april heeft Marco Bemelmans de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De uitreiking vond plaats tijdens de grote landelijke finale van de talentenwedstrijd PROfessionals in Schijndel op het Elde College, waar Marco Bemelmans initiatiefnemer van is. Marco Bemelmans over het winnen van de award: "Je had me niet gelukkiger kunnen maken, dit vind ik echt geweldig!"
Zout is een belangrijk onderwerp binnen de horeca. De horeca is zich steeds meer bewust dat koken met minder zout ook lekker kan zijn en gezondheidsvoordelen voor de gasten kan opleveren. De Nierstichting en SVH hebben daarom samen een e-learning ontwikkeld voor de horeca: Zoutbewust koken.
Danny Kroes en Thomas van Gelder hebben donderdag 28 maart de talentenwedstrijd PROfessionals van de Friese praktijkscholen gewonnen. De twee leerlingen van praktijkschool De Diken in Sneek kregen een grote beker en een mooie cadeaubon in hun eigen leskeuken uitgereikt door juryvoorzitter, sterchef en SVH Meesterkok Jonathan Zandbergen.
Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) heeft tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de plaats behaald, waarmee het zich net niet heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2025.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.