Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Diken-leerlingen winnen Friese kookwedstrijd in eigen keuken

28 mrt. 2024

Danny Kroes en Thomas van Gelder hebben donderdag 28 maart de talentenwedstrijd PROfessionals van de Friese praktijkscholen gewonnen. De twee leerlingen van praktijkschool De Diken in Sneek kregen een grote beker en een mooie cadeaubon in hun eigen leskeuken uitgereikt door juryvoorzitter, sterchef en SVH Meesterkok Jonathan Zandbergen.

Zeer diverse gerechten
Aan de wedstrijd deden alle zes Friese praktijkscholen mee. In tweetallen maakten de leerlingen een hoofdgerecht naar keuze. De gerechten waren zeer divers. En erg lekker, zo oordeelde SVH Meesterkok Zandbergen. "We hadden alle zes gerechten als avondmaaltijd willen hebben", aldus de chef. Maar de door de Diken-leerlingen gebakken biefstuk op zelfgemaakte pasta pesto, vergezeld van haricots verts in spek, kwam toch als beste uit de bus. 

Onder indruk van technieken
Zandbergen merkte op dat hij onder de indruk was van het gebruik van technieken. De Sneker leerlingen draaiden zelf de pasta en maakten ook een fraaie pesto.

Jonathan Zandbergen: "De jonge generatie inspireren en motiveren voor ons mooie vak is geweldig om te mogen doen. Ik ben onder de indruk van de kooktechnieken van deze leerlingen."

Op de foto Jonathan Zandbergen, Danny Kroes en Thomas van Gelder. SVH is trotse partner van de talentenwedstrijd PROfessionals.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.