Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Team Sterklas ROC van Amsterdam wint de CuliQuiz School Battle 2023/2024

22 apr. 2024

Quinten Chap en Rosanna Bos van team Sterklas ROC van Amsterdam hebben de eerste CuliQuiz School Battle gewonnen, die plaatsvond in het H20 eSports Stadium in Purmerend. Deze spectaculaire spelshow, gepresenteerd door Tjitze van der Dam en Sita Vermeulen, daagde de culinaire kennis van de tien best gekwalificeerde ROC-teams uit, die zich via voorrondes en een halve finale hadden gekwalificeerd.

Winnaars en prijzen
Quinten en Rosanna, hebben niet alleen de bokaal gewonnen maar ook een stage bij De Librije, een Big Green Egg en een wijnopleiding. Het team van Landstede Zwolle, bestaande uit Harmen School en Gijs Brink, eindigde op de tweede plaats en won een plek in de exclusieve SVH Meestertour langs sterrenzaken september dit jaar. Lars Eding en Niek Uriot van Drenthe College Emmen behaalden de derde plaats en wonnen een barista cursus van Lavazza.

Deelnemende teams
Naast de winnaars waren de volgende ROC’s vertegenwoordigd in de finale:

  • ROC Horizon College Purmerend
  • Cas Spijkers Academie Twente
  • ROC Horizon College Heerhugowaard
  • Cas Spijkers Academie Breda
  • ROC Midden Nederland Nieuwegein
  • Hubertus & Berkhoff Amsterdam
  • ROC Drenthe College Meppel

Finale details
Tijdens de finale werden de teams getest met 30 vragen verdeeld over vier categorieën: warenkennis, drankenkennis, wereldkeukens en algemene kennis & technieken. Dit interactieve en dynamische format heeft de finale niet alleen educatief maar ook uitermate spannend gemaakt.

Initiatief en ondersteuning
De CuliQuiz School Battle, een initiatief van Tjitze van der Dam, wordt mede mogelijk gemaakt door SVH, Big Green Egg en Postillion Hotels en gesteund door een groep vooraanstaande partners uit de branche. Dit innovatieve evenement heeft als doel de passie en kennis van culinaire studenten te verrijken door middel van gamification en interactieve competitie.

Toekomstige plannen
Volgend jaar zal de competitie verder worden uitgebreid onder de nieuwe naam 'CuliQuiz Young Professionals', welke jonge vakmensen tot 25 jaar zal omvatten, inclusief vmbo en hbo studenten. Deze uitbreiding is bedoeld om de reikwijdte van de CuliQuiz te verbreden en meer jonge talenten aan te trekken.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.