Het geheime ingrediënt dat ben jij.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant projectexamens te bestellen.
Ben je student en wil je jouw boeken rechstreeks via SVH bestellen?
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
De diplomapiramide SVH Meesterijsbereider laat zien uit welke niveaus dit vakgebied is opgebouwd. Bij elk niveau hoort een competentieprofiel met daarbij behorende kennis en vaardigheden. De piramide geeft aan wat je op een bepaald niveau moet kunnen en kunnen verwachten en welk arbeidsmarktperspectief er is. Zo begint deze piramide bij de functie: Basisijsbereider en kun je via Gespecialiseerd ijsbereider naar Meestergezel en als hoogste graad van vakbekwaamheid: SVH Meesterijsbereider.
Zie hieronder een uitleg van de verschillende niveaus.
In een ambachtelijke ijssalon wordt het ijs dat verkocht wordt, zelf gemaakt. De basisijsbereider maakt zelf de ijssoorten en de smaken die verkocht worden en kan helpen met het maken van de ijscreaties zoals ijstaarten.
In een ambachtelijke ijssalon wordt het ijs dat verkocht wordt, zelf gemaakt. De gespecialiseerd ijsbereider bedenkt nieuwe smaken, nieuwe ijssoorten en kan eigen ijscreaties ontwikkelen.
De diplomapiramides gaan van laag naar hoog, met als hoogste graad van vakbekwaamheid de SVH Meestertitel, bijvoorbeeld SVH Meesterijsbereider. Er zit nu echter een kloof tussen een basisijsbereider en de Meestertitel. Die kloof gaan we overbruggen met de titel SVH Gezel Meesterijsbereider, de opstap naar SVH Meesterijsbereider.
Bij ijs hoort een SVH Meestertitel: SVH Meesterijsbereider.
Het geheime ingrediënt dat ben jij.