Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

17 sept. 2018
Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer!

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma. De Meesterhorecaondernemer is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland).

10 sept. 2018
Cursus Basis ijsbereider van IJscentrum Wageningen nu branche-erkend

Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt en jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? De cursus ijsbereider van het IJscentrum in Wageningen is sinds september 2018 branche-erkend. Het IJscentrum en SVH werken vanuit dezelfde visie: opleiden om de branche professioneler en vakbekwamer te maken. De titel van SVH Meesterijsbereider is de hoogste titel die een ijsbereider kan behalen. Dragers van deze titel laten tijdens de meesterproef zien dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied.

4 sept. 2018
SVH op Gastvrij Rotterdam

De eerste horecabeurs van het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. Van maandag 17 t/m woensdag 19 september is Ahoy Rotterdam dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals.  Ook wij zijn drie dagen aanwezig om met onze partners in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van onze activiteiten. We zijn te vinden in hal 5, bij standnummer: 5.011.

29 aug. 2018
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca!

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis e-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigheden te testen. Haal je de toets? Dan ontvang je direct het gratis Passie voor Horeca certificaat! De volgende stap in jouw horecacarrière bepaal jij zelf door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen.

10 aug. 2018
BAS & KAS Docentendag

(Toekomstige) docenten Bedieningsassistent en Keukenassistent opgelet!

SVH organiseert voor het eerst een Bedieningsassistent (BAS) en Keukenassistent (KAS) docentendag op 19 september a.s. Deze dag staat in het teken van de leerlijnen (de leermiddelen) en de examens BAS & KAS. 

26 jul. 2018
Recept Cà Phê Da (Vietnamese ijskoffie)

IJskoffie maken?

Ben jij een echte koffielover en kun je zelfs in dit hete weer niet zonder koffie? Probeer dan eens de Vietnamese ijskoffie. Dit zomerdrankje is lekker koud en dé verkoeling voor koffieliefhebbers op deze extreem hete dagen. 
Hoe maak je deze ijskoffie?

13 jul. 2018
Interview met SVH Meesterijsbereider Luc Blok

Luc startte op 18-jarige leeftijd zijn ijsreis in Wassenaar met een ijskar. Na  een aantal jaar ruilde hij de ijskar in voor een ijssalon in Wassenaar en vandaag de dag is zijn bedrijf uitgegroeid tot 10 ijszaken met zelfs een vestiging op Bonaire! De volgende ijszaak zal in Woerden worden geopend.

26 jun. 2018
Mirjan Theuns ontvangt Klasbak Trofee

HorecaHeld Mirjan Theuns ontving maandagavond in Kasteel Maurick in Vught de Klasbak Trofee 2018. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

18 jun. 2018
Gaat jouw leerbedrijf met de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 naar huis? 

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, nomineren. Ook kunnen de leerbedrijven dit jaar zichzelf weer aanmelden. De winnaar wordt tijdens de Horecava in de RAI, Amsterdam bekendgemaakt.

12 jun. 2018
Team Bocuse d’Or NL 13e plaats in Europese finale Bocuse d’Or

Chef Lars Drost (25, Ciel Bleu Restaurant**) en commis Mike Klaassen (19, Ciel Bleu Restaurant**/Sterklas ROC van Amsterdam) hebben de 13e plaats bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.