Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

24 mei 2022
Succesvolle eerste editie van de PROfessional wedstrijden keuken, bediening en bakkerij

Tijdens de eerste editie van de PROfessional wedstrijden op woensdag 18 mei op het Elde College in Schijndel lag het niveau erg hoog. De talentenwedstrijd is in het leven geroepen voor  leerlingen van praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs in Limburg, Brabant en Zeeland. Er waren maar liefst 11 deelnemende scholen die via voorrondes waren doorgestoomd tot de grote finale.

23 mei 2022
Marco Westra geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op 22 mei jl. is Marco Westra, maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Marco heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastheer worden. Na zijn inauguratie, die later deze zomer plaatsvindt, mag Marco Westra zich de 46ste SVH Meestergastheer van Nederland noemen.

3 mei 2022
Politie en SVH pakken diplomafraude onder horecaportiers hard aan

Sinds de heropening van de horeca is er een grote vraag naar horecaportiers om evenementen en uitgaansavonden in de horeca in goede banen te leiden. De Nationale Politie en SVH zien een buitensporige toename van diplomafraude. Bij controles door de politie blijkt een deel van de horecaportiers te beschikken over vervalste diploma’s.

2 mei 2022
Finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 bekend

De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijheidstalent tussen 20 en 26 jaar. De zes toptalenten behaalden op maandag 11 april 2022 de hoogste score van de 22 deelnemers die tijdens de theoriedag streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw. Samen met vier wildcardhouders vormen zij het tiental dat doorgaat naar de volgende ronde.

25 apr. 2022
Gratis horecaopleiding met STAP-subsidie van €1.000

Vanaf maandag 2 mei om 10.00 uur kun je voor horecaopleidingen STAP-budget aanvragen en kun je tot €1.000 (incl. btw) subsidie krijgen voor scholing en ontwikkeling. Het gaat dan om SVH erkende horecaopleidingen en de opleidingen die opleiden tot een SVH diploma. Dat betekent gratis jouw SVH Wijn, Leermeester of bijvoorbeeld Sociale Hygiëne behalen. Maar ook een forse korting op duurdere opleidingen zoals SVH Basiskok. Zo heb je met STAP meer kansen om je baan te behouden, door te groeien in je vak of om een nieuwe baan in de horeca te vinden.

14 apr. 2022
SVH met speciale buren-lunches in actie voor Oekraïne

Op kantoor bij SVH stond dinsdag 12 april en donderdag 14 april alles in het teken van Oekraïne. In de bedrijfsbrasserie konden gasten lunchen met typisch Oekraïense gerechten op het menu. Er werd 1.250 euro opgehaald. De gehele opbrengst van de lunchactie komt ten goede aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties en valt onder de bredere steunactie van SVH: Koken voor Oekraïne.

6 apr. 2022
Virtual reality en 3D-beelden van MetaChef in SVH leermiddelen

MetaChef en SVH gaan samenwerken in de uitbreiding van de leermiddelen van SVH. Met behulp van interactieve en levensechte 3D-modellen in het digitale lesmateriaal wordt leren nog aantrekkelijker gemaakt voor leerlingen en studenten. Ook docenten kunnen hun lessen nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden.

15 mrt. 2022
Arbeidsmarktonderzoek SVH: waarom snel nieuwe rollen nodig zijn voor de toekomst van de horeca

De horeca heeft nieuwe rollen nodig om toekomstbestendig te zijn. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde arbeidsmarktonderzoek 'Nieuwe rollen en functies binnen de horeca' dat SVH recent heeft uitgevoerd. Door nieuwe rollen als ontbijtkok en biersommelier toe te voegen aan de bestaande functieprofielen, wordt de horeca als sector aantrekkelijker om in te werken. Werken met rollen naast functies maakt medewerkers sneller vakbekwaam, flexibeler inzetbaar en het houdt ze gemotiveerd.

14 mrt. 2022
Live persconferentie 15 maart: hoe zien de nieuwe rollen en functies van de horeca er in de toekomst uit?

SVH houdt dinsdagochtend 15 maart om 10.00 uur een persconferentie waar de resultaten bekend worden gemaakt van het SVH arbeidsmarktonderzoek 2020-2021: fucties en rollen binnen de horeca. Het onderzoek gaat over de nieuwe rollen en functies binnen de horeca die snel nodig zijn binnen de horeca voor een toekomstbestendige sector. Kijk je mee?

7 mrt. 2022
SVH en horecaonderwijs samen in actie met #KokenVoorOekraïne

Op deze landelijke actiedag van Giro555, Samen in actie voor Oekraïne, roept SVH alle horecascholen in heel Nederland op om de komende weken mee te doen aan de steunactie Koken voor Oekraïne. SVH biedt scholen hiervoor gratis nieuwe filmlessen aan met speciale Oekraïense recepturen van SVH Meesterkok en sterrenchef Menno Post, om te bereiden in de klas. De eerste scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor de actie, waarvan alle opbrengsten worden gedoneerd aan Giro555.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.