Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

6 mrt. 2018
Passie voor Horeca in een nieuw jasje!

Binnenkort zal de website Passie voor Horeca in een nieuw jasje gestoken worden. Dit betekent dat het platform terug zal komen, echter wel in een andere vorm. 

2 mrt. 2018
11e Horeca Talentendag op woensdag 7 maart

Wie wordt het beste ROC van Oost Nederland?

Voor de 11e keer op rij organiseert SHA (Stichting Horecatalent Achterhoek) op woensdag 7 maart de Horeca Talentendag.

28 feb. 2018
Planboekdeel: 'ondernemingsplan' vertaald!

SVH heeft de nieuwe titel van de PlanBoekserie ‘Ondernemingsplan voor de Horeca’, in samenwerking met ROC Mondriaan, vertaald! ‘Business Plan for the Hospitality Industry’ is daarmee het eerste Engelstalige deel van de PlanBoekserie en is specifiek gericht op het horecaonderwijs en gemaakt voor en door de horecabranche!

16 feb. 2018
Gevolgen voor examen SVH Sociale Hygiëne n.a.v. verbod op rookruimtes

Rookruimtes verboden
Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat een rookruimte in een horeca-inrichting onrechtmatig is. In het hoger beroep dat is aangespannen door Clean Air Nederland (CAN) tegen de Nederlandse Staat, is bepaald dat iedereen het recht heeft om een horecagelegenheid te betreden zonder het risico te lopen om in aanraking te komen met rook.

16 feb. 2018
Wilco Berends gaat voor goud

Op donderdag 15 februari is Wilco Berends (45), chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Wilco bekroont zijn carrière met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

5 feb. 2018
De leermeester wordt steeds belangrijker

De uitstroom van medewerkers uit de sector is hoog. De behoefte aan nieuwe medewerkers is enorm. Zij moeten allemaal ingewerkt worden en vragen om begeleiding op de werkvloer. Het is dus logisch dat ook de behoefte aan leermeesters enorm is gestegen. In 2017 zijn er bijna 1.500 nieuwe SVH Leermeesters bijgekomen (een toename van 30%).

15 jan. 2018
Dit was de Horecava 2018

Wauw! Wat een week en wat een fantastische Horecava editie!

Wij genieten nog eventjes na als dat mag...
Met alle hoogtepunten hieronder nog eens op een rijtje gezet.

10 jan. 2018
Het Hooihuis Roosendaal Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018

Tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam is op donderdag 11 januari Het Hooihuis Roosendaal bekroond tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018. Hotel Okura uit Amsterdam pakte de tweede plaats en Italian Bar-Bistro City Hall Leiden werd derde.

18 dec. 2017
Super beursaanbieding!

Van maandag 8 t/m donderdag 11 januari 2018 is SVH weer aanwezig op de Horecava in de RAI in Amsterdam (standnummer 07.339). Kom langs en profiteer van onze super beursaanbiedingen!  

13 dec. 2017
Felix Huisken geïnaugureerd tot 49ste SVH Meesterschenker

Op dinsdag 12 december is Felix Huisken, eigenaar van Café Singelier in Groningen, geïnaugureerd tot SVH Meesterschenker.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.