Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

11 jan. 2023
Paolo Marino wint NK Pizza bakken 2023

Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam heeft op 10 januari het NK Pizza bakken 2023 gewonnen tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De Italiaan is daarmee de beste professionele pizzabakker van Nederland en nam de gouden pizzasnijder in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Renato Bosco.

11 jan. 2023
SVH en Bols lanceren e-learning Cocktails op Horecava

Tijdens de Horecava op woensdag 11 januari lanceerden SVH en Bols Bartending Academy (BBA) de e-learning Cocktails en gedistilleerde dranken, als resultaat van de samenwerking die in 2020 werd aangekondigd. Met de expertise van toonaangevend opleider Bols is de e-learning SVH Cocktails compleet voorzien van de nieuwste tips & tricks op het gebied van cocktails maken. De e-learning is hiermee dekkend voor het examen SVH Cocktails.

9 jan. 2023
Uniek kinderboek over én voor de Nederlandse horeca als steun voor de branche

Maandag 9 januari werden tijdens de opening van de Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Florentine Rijkmans, beursmanager Horecava. De boeken werden overhandigd door initiatiefnemers Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en recruitmentexpert en auteur Arjan Elbers. 

9 jan. 2023
Leermeesterlintje uitgereikt aan excellente leermeester Bertus Friedhoff

Op de Horecava heeft Bertus Friedhoff, executive chef bij De Horeca Groep Leiden, het Leermeesterlintje opgespeld gekregen door SVH-directeur Ricardo Eshuis. Met dit Leermeesterlintje wil de horeca zijn grote waardering uitspreken voor excellent leermeesterschap. Bertus Friedhoff werd voorgedragen door collega’s, leerlingen en een docent die zijn inzet, positiviteit en gedrevenheid roemen. Hij benadrukt altijd het belang van leerlingen binnen de organisatie, met als ultiem succes de samenwerking met ROC Rijnland voor de eigen HGL Academy

6 jan. 2023
SVH inspireert op HORECAVA: Waar ga jij voor in 2023?

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023 vindt de grootste horecabeurs van Nederland plaats: de Horecava. SVH is natuurlijk van de partij! Als trotse partner van deze fantastische beurs hebben we er veel zin in. Jij ook? Je bent van harte welkom op de stands van SVH! We staan in hal 8 bij stand 8.325 en je vindt ons ook op het Trendlab in de speciale PersoneelsHUB in hal 6 bij stand 6.100. Ontmoet, proef en ervaar!

27 dec. 2022
Eerste 'Horeca Hart' uitgereikt aan Eric Frericks

Er zijn tal van awards voor de horeca, veelal voor de besten of op hoog niveau. Maar ook op andere plekken binnen de horeca gebeuren hele mooie dingen. SVH heeft daarom het Horeca Hart in het leven geroepen. Speciaal voor mensen met een hart voor de horeca die helpen om de sector op een mooie manier uit te dragen. Eric Frericks, werkzaam in de keuken bij Prins Heerlijk in Tilburg, ontving vol trots het eerste Horeca Hart uit handen van SVH directeur Ricardo Eshuis.

5 dec. 2022
SVH presenteert Top 3 Beste Leermeester Horeca 2022/2023

Maandag 5 december maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan.

2 dec. 2022
Hotellerie heeft behoefte aan cross-over functies zoals medewerker gastenservice

Uit het nieuwste arbeidsmarktonderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) komt naar voren dat in de hotellerie steeds meer cross-over functies zijn ontstaan: een samenstelling van meerdere functies, te vergelijken met een opeenstapeling van diverse rollen. Bijvoorbeeld de medewerker gastenservice. De hotellerie blijkt grote behoefte te hebben aan deze medewerkers, hoewel de huidige referentiefuncties daar niet mee matchen.

1 dec. 2022
Top 3 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 bekend: De Hof, De Werf en ’t Voorhuys door naar finale

Donderdag 1 december maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan. De leerbedrijven die gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023, zijn in willekeurige volgorde: De Hof uit Renswoude, De Werf uit Veere en ’t Voorhuys uit Emmeloord.

10 nov. 2022
SVH presenteert Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023

Donderdag 10 november maakte SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend! Voor deze wedstrijd werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Benieuwd welke 10 erkende leerbedrijven in de Top 10 staan?

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.