Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

27 sept. 2023
Vernieuwde e-learning SVH Barista gelanceerd op Gastvrij Rotterdam

Bezoekers van Gastvrij Rotterdam konden vorige week op de stand van SVH volop onze nieuwste leermiddelen en examens bekijken, waaronder de vernieuwde e-learning SVH Barista die op de beurs werd gelanceerd. Met deze e-learning ontdek je de kunst van het koffiezetten en word je een meester in het bereiden van perfecte espresso’s en romige cappuccino's. De e-learning SVH Barista is ontwikkeld in samenwerking met koffiebranderij Mocca d’Or, De Koffieschool, CUPP en de International Tea & Coffee Academy (ITC) hebben ook meegewerkt aan de ontwikkeling.  

26 sept. 2023
SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Orbisk werken samen om de voedselverspilling in de horeca terug te dringen. Dat is hard nodig, want jaarlijks wordt er wereldwijd 1,3 miljard kilo aan voedsel verspild. Dit is 1/3e van al het geproduceerde voedsel. De Nederlandse horeca gooit jaarlijks minimaal 150 miljoen kilo voedsel weg. De sector moet haar verantwoordelijkheid nemen om dit te voorkomen en verder te verduurzamen.

26 sept. 2023
Strijd om de lekkerste ‘pizza nova’ barst los op NK Pizza Bakken 2024

Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdagmiddag 9 januari 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam de tweede editie van deze vakwedstrijd voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving voor het NK Pizza Bakken is inmiddels gestart.

7 sept. 2023
Bezoek SVH op jubileumeditie Gastvrij Rotterdam

Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september vindt de 10e editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Als branchepartner van deze beurs is SVH natuurlijk van de partij en feliciteren wij Gastvrij Rotterdam met deze speciale jubileumeditie! Je bent van harte welkom op onze stand. We staan in Hal 6 bij stand 6.315. Maak kennis met onze nieuwste leermiddelen en examens en ontdek jouw ontwikkelkansen binnen het horecavak. Zien we je daar? Een vers kopje koffie van Mocca d’Or staat voor je klaar.

6 sept. 2023
Inschrijvingen Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 zijn geopend

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is maandag 28 augustus 2023 weer van start gegaan. SVH organiseert deze wedstrijd namens en voor de horecasector. Iedereen kan een of meerdere van de vele erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook kunnen leerbedrijven zichzelf aanmelden voor de wedstrijd. Daarnaast maken leermeesters deze editie ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2024.

31 jul. 2023
Handen uit je haar ondernemers: SVH en Bols bieden spoedcursus als oplossing in cocktailrevolutie

SVH en Bols schieten deze zomer de horeca te hulp met een spoedcursus cocktails. Van pornstar martini tot Caipirinha; het grote publiek bestelt meer cocktails dan ooit. Experts spreken van een ‘cocktailrevolutie’, maar zien ook een groot gebrek aan kennis in de horeca. Daarom biedt SVH in samenwerking met Bols een One Day Bartending Course aan. In een dag tijd kun je als horecamedewerker met deze cursus je bartending skills verbeteren.

21 jul. 2023
Esther de Mönnink geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastvrouw

Op 20 juli jl. is Esther de Mönnink, gastvrouw en mede-eigenaar van restaurant De Swarte Ruijter* in Holten, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Esther heeft met het afleggen van een succesvolle Meesterproef een van haar grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastvrouw worden. Na haar inauguratie, die later dit jaar plaatsvindt, is Esther de 47ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer/-vrouw mag dragen.

4 jul. 2023
SVH biedt horecascholen naast leermiddelen ook volop nieuwe examenproducten

In nauwe samenwerking met het horecaonderwijs ontwikkelt SVH continu nieuwe leermiddelen en ook examens voor horecaopleidingen. SVH is officieel gecertificeerd als examenleverancier voor het leveren van gevalideerde examens voor het middelbaar beroepsonderwijs binnen het domein horeca/bakkerij. SVH levert examenmateriaal voor het beroepsgerichte deel van het kwalificatiedossier en op verzoek van scholen nu ook voor keuzedelen.

4 jul. 2023
De Rheezerbelten lanceert eigen academy

Het opleiden en begeleiden van medewerkers heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij De Rheezerbelten. Het bedrijf biedt verschillende stageplekken aan in zowel de keuken als de bediening. Het creëren van enthousiasme was een van de redenen om in samenwerking met SVH een eigen academy op te zetten. Leren en doorgroeien maakt het werk leuker en interessanter.

3 jul. 2023
SVH en Kaasfort Amsterdam introduceren nieuwe rol Fromager

SVH en Kaasfort Amsterdam gaan een samenwerking aan om het kaasambacht verder uit te dragen. Er zijn opleidingsprogramma's uitgewerkt en er worden e-learning programma’s ontwikkeld om het vakmanschap op het gebied van kaas te stimuleren. Het nieuw te ontwikkelen kaastraject moet leiden tot een nieuwe rol Fromager.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.