Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

26 mrt. 2018
Ron Blaauw college van start

Op maandag 26 maart is het Ron Blaauw College van start gegaan. De SVH Meesterkok en trendsettende horecaondernemer leidt zijn eigen nieuwe medewerkers op.

26 mrt. 2018
Wilco Berends geïnaugureerd tot 146ste SVH Meesterkok

Op maandag 26 maart is Wilco Berends, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok.

21 mrt. 2018
Overgangsregeling Sociale Hygiëne stopt per 1 mei

De Landelijke Examencommissie van SVH (LEC-SVH) heeft, in samenspraak met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), besloten de overgangsregeling die tot 1 mei loopt niet te verlengen.

8 mrt. 2018
Nieuwe stoomcursus tot SVH Kok

In Emmen is half februari een nieuwe opleiding tot SVH Kok gestart. De stoomcursus wordt geserveerd door het Emmer bedrijf Select & Match en gefinancierd door de betrokken gemeentes. 

6 mrt. 2018
Passie voor Horeca in een nieuw jasje!

Binnenkort zal de website Passie voor Horeca in een nieuw jasje gestoken worden. Dit betekent dat het platform terug zal komen, echter wel in een andere vorm. 

2 mrt. 2018
11e Horeca Talentendag op woensdag 7 maart

Wie wordt het beste ROC van Oost Nederland?

Voor de 11e keer op rij organiseert SHA (Stichting Horecatalent Achterhoek) op woensdag 7 maart de Horeca Talentendag.

28 feb. 2018
Planboekdeel: 'ondernemingsplan' vertaald!

SVH heeft de nieuwe titel van de PlanBoekserie ‘Ondernemingsplan voor de Horeca’, in samenwerking met ROC Mondriaan, vertaald! ‘Business Plan for the Hospitality Industry’ is daarmee het eerste Engelstalige deel van de PlanBoekserie en is specifiek gericht op het horecaonderwijs en gemaakt voor en door de horecabranche!

16 feb. 2018
Gevolgen voor examen SVH Sociale Hygiëne n.a.v. verbod op rookruimtes

Rookruimtes verboden
Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat een rookruimte in een horeca-inrichting onrechtmatig is. In het hoger beroep dat is aangespannen door Clean Air Nederland (CAN) tegen de Nederlandse Staat, is bepaald dat iedereen het recht heeft om een horecagelegenheid te betreden zonder het risico te lopen om in aanraking te komen met rook.

16 feb. 2018
Wilco Berends gaat voor goud

Op donderdag 15 februari is Wilco Berends (45), chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Wilco bekroont zijn carrière met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

5 feb. 2018
De leermeester wordt steeds belangrijker

De uitstroom van medewerkers uit de sector is hoog. De behoefte aan nieuwe medewerkers is enorm. Zij moeten allemaal ingewerkt worden en vragen om begeleiding op de werkvloer. Het is dus logisch dat ook de behoefte aan leermeesters enorm is gestegen. In 2017 zijn er bijna 1.500 nieuwe SVH Leermeesters bijgekomen (een toename van 30%).

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.