Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

10 aug. 2018
BAS & KAS Docentendag

(Toekomstige) docenten Bedieningsassistent en Keukenassistent opgelet!

SVH organiseert voor het eerst een Bedieningsassistent (BAS) en Keukenassistent (KAS) docentendag op 19 september a.s. Deze dag staat in het teken van de leerlijnen (de leermiddelen) en de examens BAS & KAS. 

26 jul. 2018
Recept Cà Phê Da (Vietnamese ijskoffie)

IJskoffie maken?

Ben jij een echte koffielover en kun je zelfs in dit hete weer niet zonder koffie? Probeer dan eens de Vietnamese ijskoffie. Dit zomerdrankje is lekker koud en dé verkoeling voor koffieliefhebbers op deze extreem hete dagen. 
Hoe maak je deze ijskoffie?

13 jul. 2018
Interview met SVH Meesterijsbereider Luc Blok

Luc startte op 18-jarige leeftijd zijn ijsreis in Wassenaar met een ijskar. Na  een aantal jaar ruilde hij de ijskar in voor een ijssalon in Wassenaar en vandaag de dag is zijn bedrijf uitgegroeid tot 10 ijszaken met zelfs een vestiging op Bonaire! De volgende ijszaak zal in Woerden worden geopend.

26 jun. 2018
Mirjan Theuns ontvangt Klasbak Trofee

HorecaHeld Mirjan Theuns ontving maandagavond in Kasteel Maurick in Vught de Klasbak Trofee 2018. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

18 jun. 2018
Gaat jouw leerbedrijf met de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 naar huis? 

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, nomineren. Ook kunnen de leerbedrijven dit jaar zichzelf weer aanmelden. De winnaar wordt tijdens de Horecava in de RAI, Amsterdam bekendgemaakt.

12 jun. 2018
Team Bocuse d’Or NL 13e plaats in Europese finale Bocuse d’Or

Chef Lars Drost (25, Ciel Bleu Restaurant**) en commis Mike Klaassen (19, Ciel Bleu Restaurant**/Sterklas ROC van Amsterdam) hebben de 13e plaats bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or.

31 mei 2018
SVH Meesterkok Robert Kranenborg verzorgt vanaf september lessen bij de Horeca Academie voor de opleiding SVH Vinoloog

Voor de expert opleiding SVH Vinoloog die in september óók bij de Horeca Academie in Den Haag van start gaat, worden topdocenten ingevlogen. SVH meesterkok Robert Kranenborg verzorgt de gastronomische lessen.

31 mei 2018
Uitreiking van de allereerste diploma’s SVH Bier 1.

Medewerkers van café Faber, café de Tempelier en TOON uit Nijmegen hebben hun diploma’s SVH Bier 1 in ontvangst genomen, na het succesvol afleggen van het examen.

25 mei 2018
Register Sociale Hygiëne glansrijk door onderzoek van de NOS

De NOS heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de werking van 18 openbare registers waarin vaak voor de overheid persoonsgegevens worden verwerkt. Met trots kunnen wij vertellen dat het Register voor Sociale Hygiëne SVH glansrijk door het onderzoek heen is gekomen. Er zijn geen tekortkomingen vastgesteld en verificatie is alleen mogelijk wanneer 100% van de ingevoerde gegevens overeen komt met één van de 700.000 geregistreerden.

9 mei 2018
Koen Bakker de eerste SVH Meesterhorecaondernemer!

Een primeur: op woensdag 9 mei is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Koen Bakker is daarmee de eerste SVH Meesterhorecaondernemer van Nederland. Met deze nieuwe meestertitel wordt de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca geborgd.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.