Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

21 mrt. 2024
Marco van der Wijngaard heeft zich ondanks geweldige prestatie niet gekwalificeerd voor wereldfinale van Bocuse d’Or

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) heeft tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de plaats behaald, waarmee het zich net niet heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2025.

18 mrt. 2024
Cindy Borger geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastvrouw

Op zondag 17 maart jl. is Cindy Borger, mede-eigenaar en maître bij Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Cindy is na haar inauguratie de 49ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Groene Lantaarn is hiermee een van de 8 restaurants in Nederland waar meer dan 1 SVH Meester werkzaam is: Jarno Eggen is sinds 2015 SVH Meesterkok. 

14 mrt. 2024
Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or in Noorwegen

Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in het Noorse Trondheim. SVH is trotse partner van de Bocuse d'Or wedstrijden.

12 mrt. 2024
SVH Praktijkbewijzen en Leermeester+: wat is het en voor wie is het?

SVH Praktijkbewijzen zijn certificaten van vakbekwaamheid voor medewerkers die bepaalde vaardigheden op de werkvloer kunnen leveren. SVH Praktijkbewijzen kunnen uiteindelijk leiden tot een branchediploma van SVH. De praktijkbewijzen zijn tot nu toe in te zetten voor keukenassistent (KAS) en/of bedieningsassistent (BAS).

11 mrt. 2024
Schrijf je nu in voor de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2024

De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. SVH is trotse partner van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs.

11 jan. 2024
Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitchen uit Purmerend, gevolgd door Grand Hotel De Draak uit Bergen op Zoom. Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024 uitgereikt. Op de laatste dag van Horecava 2024 maakte Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie de winnaars bekend. De wedstrijdcommissie van Beste Leerbedrijf Horeca was erg onder de indruk van alle leerbedrijven en hun leermeesters, waarbij Het Noorden van Aalten extra opviel.

10 jan. 2024
Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft op 9 januari 2024 het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou). De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken.

18 dec. 2023
Albeda met Bakery Innovation Academy eerste bakkersopleiding die modulair examineert met examens van SVH

Woensdag 13 december vond bij de Bakery Innovation Academy (BIA) in Vlaardingen de eerste modulaire examendag plaats. Een groep kandidaten van de Brood & Banket opleiding deed mee aan de pilot, die werd georganiseerd in samenwerking met examenleverancier Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). 

9 dec. 2023
Gert Wiltvank geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Gert is na zijn inauguratie, die begin 2024 zal plaatsvinden, de 48ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 3 SVH Meesters werkzaam zijn: Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Jonnie Boer is SVH Meesterkok.

7 dec. 2023
Achterhoek voorloper duurzaam horecaonderwijs met SVH e-learning Achterhoek Food

In november vond op het Graafschap College in Doetinchem de kick-off plaats van de e-learning Achterhoek Food. Een bijzonder uniek en lokaal project waarin duurzaamheid, lokaal ondernemen en het horecaonderwijs samenkomen. Het doel is om de kennis over duurzaamheid in de koksopleidingen te vergroten door inspiratie te halen uit toonaangevende personen in de regio.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.