Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Let op: op zaterdag 9 en zondag 10 december is het vanwege onderhoud helaas niet mogelijk om computerexamens te boeken. Vanaf maandag 11 december kan je weer computerexamens boeken via deze website.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Naar aanleiding van de lockdown die 14 december is aangekondigd, is het logisch dat ook SVH hiernaar kijkt. Hieronder lees je hier meer over.
Uit onderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) naar de wijze waarop gemeenten tijdens de lockdown omgaan met horecazaken die alcohol verkopen bij to go en bezorging, blijkt dat er geen touw aan vast te knopen is. In de ene gemeente mag alles en is er geen handhaving, in de andere gemeente mag niets en wordt streng gecontroleerd. De Drank- en Horecawet biedt vanuit de rijksoverheid geen duidelijke kaders.
Dit jaar viert de horeca een belangrijk jubileum: 40 jaar SVH Meesterkok. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. Boegbeelden als Dennis Kuipers, Dick Middelweerd, Margo Reuten en Jeroen Robberegt koesteren hun SVH Meestertitel.
Van smakelijke take away-menu’s tot de bezorging van heerlijke maaltijdboxen: SVH staat achter alle horecaondernemers. Bedankt voor jullie veerkracht, creativiteit, lef en doorzettingsvermogen. Op De Dag van de Ondernemer vrijdag 20 november zetten we horecaondernemers in het zonnetje om hen een hart onder de riem te steken in deze uitzonderlijke tijd. Doe je ook mee?
Om de SVH Meesterkoks en ook de andere SVH Meestertitels meer bekendheid te geven bij culinaire fans, zijn wij de samenwerking aangegaan met Sterrenrestaurants Media, uitgever van STRRN Magazine.
Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester* en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or.
Onze sector wordt opnieuw hard geraakt in deze coronacrisis. Uiteraard begrijpen we de noodzaak om de zorg voor hen die het nodig hebben te kunnen garanderen en dat daarvoor maatregelen nodig zijn. Dat opnieuw de horeca zo een zware bijdrage moet leveren is voor veel ondernemers en medewerkers heel zuur. Hoe we er ook naar kijken: we hebben ermee te dealen en naar te handelen. Naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen is het logisch dat ook SVH hiernaar kijkt. In dit nieuwsbericht lees je er meer over.
Nu de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca is verplaatst naar 2021, biedt SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) leerbedrijven extra ondersteuning in het opstellen en verbeteren van opleidingsplannen. Zodat zij straks een vliegende start kunnen maken in het begeleiden van leerlingen.
Vrijdag 9 oktober 2020 brengt de horeca door heel Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is ´Trots op de horeca´. Doe je ook mee?
Vereniging de Meesters en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) hebben donderdag 9 juli 2020 een intentieverklaring getekend om een samenwerking op het gebied van de Meestertitels voor Meester Boulanger en Meester Patissier aan te gaan.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.