Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Vanwege drukte kan de wachttijd aan de telefoon tijdens kantooruren oplopen tot ongeveer 15 minuten. Is je vraag niet dringend? Mail je vraag naar info@svh.nl, je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord. Onze excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Op 31 mei jl. is Bas van Haaren, ijsbereider en eigenaar van Bas van Haaren Gelato, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Bas heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meesterijsbereider worden. Na zijn inauguratie, die later deze zomer plaatsvindt, mag Bas van Haaren zich de 35ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen.
Tijdens de eerste editie van de PROfessional wedstrijden op woensdag 18 mei op het Elde College in Schijndel lag het niveau erg hoog. De talentenwedstrijd is in het leven geroepen voor leerlingen van praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs in Limburg, Brabant en Zeeland. Er waren maar liefst 11 deelnemende scholen die via voorrondes waren doorgestoomd tot de grote finale.
Op 22 mei jl. is Marco Westra, maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Marco heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastheer worden. Na zijn inauguratie, die later deze zomer plaatsvindt, mag Marco Westra zich de 46ste SVH Meestergastheer van Nederland noemen.
Sinds de heropening van de horeca is er een grote vraag naar horecaportiers om evenementen en uitgaansavonden in de horeca in goede banen te leiden. De Nationale Politie en SVH zien een buitensporige toename van diplomafraude. Bij controles door de politie blijkt een deel van de horecaportiers te beschikken over vervalste diploma’s.
De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijheidstalent tussen 20 en 26 jaar. De zes toptalenten behaalden op maandag 11 april 2022 de hoogste score van de 22 deelnemers die tijdens de theoriedag streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw. Samen met vier wildcardhouders vormen zij het tiental dat doorgaat naar de volgende ronde.
Vanaf maandag 2 mei om 10.00 uur kun je voor horecaopleidingen STAP-budget aanvragen en kun je tot €1.000 (incl. btw) subsidie krijgen voor scholing en ontwikkeling. Het gaat dan om SVH erkende horecaopleidingen en de opleidingen die opleiden tot een SVH diploma. Dat betekent gratis jouw SVH Wijn, Leermeester of bijvoorbeeld Sociale Hygiëne behalen. Maar ook een forse korting op duurdere opleidingen zoals SVH Basiskok. Zo heb je met STAP meer kansen om je baan te behouden, door te groeien in je vak of om een nieuwe baan in de horeca te vinden.
Op kantoor bij SVH stond dinsdag 12 april en donderdag 14 april alles in het teken van Oekraïne. In de bedrijfsbrasserie konden gasten lunchen met typisch Oekraïense gerechten op het menu. Er werd 1.250 euro opgehaald. De gehele opbrengst van de lunchactie komt ten goede aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties en valt onder de bredere steunactie van SVH: Koken voor Oekraïne.
MetaChef en SVH gaan samenwerken in de uitbreiding van de leermiddelen van SVH. Met behulp van interactieve en levensechte 3D-modellen in het digitale lesmateriaal wordt leren nog aantrekkelijker gemaakt voor leerlingen en studenten. Ook docenten kunnen hun lessen nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden.
De horeca heeft nieuwe rollen nodig om toekomstbestendig te zijn. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde arbeidsmarktonderzoek 'Nieuwe rollen en functies binnen de horeca' dat SVH recent heeft uitgevoerd. Door nieuwe rollen als ontbijtkok en biersommelier toe te voegen aan de bestaande functieprofielen, wordt de horeca als sector aantrekkelijker om in te werken. Werken met rollen naast functies maakt medewerkers sneller vakbekwaam, flexibeler inzetbaar en het houdt ze gemotiveerd.
SVH houdt dinsdagochtend 15 maart om 10.00 uur een persconferentie waar de resultaten bekend worden gemaakt van het SVH arbeidsmarktonderzoek 2020-2021: fucties en rollen binnen de horeca. Het onderzoek gaat over de nieuwe rollen en functies binnen de horeca die snel nodig zijn binnen de horeca voor een toekomstbestendige sector. Kijk je mee?
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.