Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

11 feb. 2021
Nieuw! Het eerste digitale magazine van SVH met inspiratie om te groeien in je vak

Want als de horeca straks weer open mag, blijven er veel mensen nodig die iets willen en kunnen in onze mooie sector. En wij staan achter deze mensen die van gastvrijheid hun carrière (willen) maken. Met dit magazine willen we je inspiratie bieden voor dit jaar. 

9 feb. 2021
Vernieuwd horeca.nl dé plek voor het vinden van een goede horecaopleiding

De vernieuwde website horeca.nl is het startpunt van de zoektocht naar een kwalitatief goede horecaopleiding. Voor ondernemers, werknemers, jobcoaches en herintreders, kortom: voor iedereen die op zoek is naar een (korte) horecaopleiding.

5 feb. 2021
SVH lanceert nieuw leermiddel met podcastserie Ron Blaauw voor toekomstige horecaondernemer

SVH brengt voor het schooljaar van 2021/2022 een compleet nieuw leermiddel uit, speciaal voor de toekomstige horecaondernemer. De methode heet SVH Ondernemersvaardigheden, is volledig digitaal en helpt mbo-studenten voorbereiden op hun examens én op de beroepspraktijk.

4 feb. 2021
SVH trotse partner nieuwe vakplatform Pizza Profs

Het landelijke vakplatform Pizza Profs is op 1 februari tijdens de Horecava van start gegaan. Verschillende partners uit de horecabranche willen de pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten. Doel is om pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis. Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend. Pizza Profs speelt hier op in.

8 jan. 2021
Eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Kookstudio Thorn

In het prachtige restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan een student van Kookstudio Thorn.

16 dec. 2020
Laatste stand van zaken rondom SVH-examens

Naar aanleiding van de lockdown die 14 december is aangekondigd, is het logisch dat ook SVH hiernaar kijkt. Hieronder lees je hier meer over. 

13 dec. 2020
Willekeur gemeenten bij alcoholverkoop door horeca tijdens lockdown

Uit onderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) naar de wijze waarop gemeenten tijdens de lockdown omgaan met horecazaken die alcohol verkopen bij to go en bezorging, blijkt dat er geen touw aan vast te knopen is. In de ene gemeente mag alles en is er geen handhaving, in de andere gemeente mag niets en wordt streng gecontroleerd. De Drank- en Horecawet biedt vanuit de rijksoverheid geen duidelijke kaders.

7 dec. 2020
40 jaar SVH Meesterkok

Dit jaar viert de horeca een belangrijk jubileum: 40 jaar SVH Meesterkok. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. Boegbeelden als Dennis Kuipers, Dick Middelweerd, Margo Reuten en Jeroen Robberegt koesteren hun SVH Meestertitel.

19 nov. 2020
SVH zet horecaondernemers in het zonnetje op Dag van de Ondernemer

Van smakelijke take away-menu’s tot de bezorging van heerlijke maaltijdboxen: SVH staat achter alle horecaondernemers. Bedankt voor jullie veerkracht, creativiteit, lef en doorzettingsvermogen. Op De Dag van de Ondernemer vrijdag 20 november zetten we horecaondernemers in het zonnetje om hen een hart onder de riem te steken in deze uitzonderlijke tijd. Doe je ook mee?

19 nov. 2020
SVH en Sterrenrestaurants Media bundelen krachten

Om de SVH Meesterkoks en ook de andere SVH Meestertitels meer bekendheid te geven bij culinaire fans, zijn wij de samenwerking aangegaan met Sterrenrestaurants Media, uitgever van STRRN Magazine.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.