Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 4 september is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 5 september staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Op zondag 17 maart jl. is Cindy Borger, mede-eigenaar en maître bij Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Cindy is na haar inauguratie de 49ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Groene Lantaarn is hiermee een van de 8 restaurants in Nederland waar meer dan 1 SVH Meester werkzaam is: Jarno Eggen is sinds 2015 SVH Meesterkok.
Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in het Noorse Trondheim. SVH is trotse partner van de Bocuse d'Or wedstrijden.
SVH Praktijkbewijzen zijn certificaten van vakbekwaamheid voor medewerkers die bepaalde vaardigheden op de werkvloer kunnen leveren. SVH Praktijkbewijzen kunnen uiteindelijk leiden tot een branchediploma van SVH. De praktijkbewijzen zijn tot nu toe in te zetten voor keukenassistent (KAS) en/of bedieningsassistent (BAS).
De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. SVH is trotse partner van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs.
Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitchen uit Purmerend, gevolgd door Grand Hotel De Draak uit Bergen op Zoom. Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024 uitgereikt. Op de laatste dag van Horecava 2024 maakte Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie de winnaars bekend. De wedstrijdcommissie van Beste Leerbedrijf Horeca was erg onder de indruk van alle leerbedrijven en hun leermeesters, waarbij Het Noorden van Aalten extra opviel.
Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft op 9 januari 2024 het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou). De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken.
Woensdag 13 december vond bij de Bakery Innovation Academy (BIA) in Vlaardingen de eerste modulaire examendag plaats. Een groep kandidaten van de Brood & Banket opleiding deed mee aan de pilot, die werd georganiseerd in samenwerking met examenleverancier Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).
Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Gert is na zijn inauguratie, die begin 2024 zal plaatsvinden, de 48ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 3 SVH Meesters werkzaam zijn: Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Jonnie Boer is SVH Meesterkok.
In november vond op het Graafschap College in Doetinchem de kick-off plaats van de e-learning Achterhoek Food. Een bijzonder uniek en lokaal project waarin duurzaamheid, lokaal ondernemen en het horecaonderwijs samenkomen. Het doel is om de kennis over duurzaamheid in de koksopleidingen te vergroten door inspiratie te halen uit toonaangevende personen in de regio.
Donderdag 30 november maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.