Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

13 sept. 2022
SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca

Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer? Vragen stellen en je ogen uitkijken bij restaurant ’t Nonnetje met SVH Meesters Michel van der Kroft en Edger Groeneveld? Of de heerlijkste ijscreaties proeven bij SVH Meester Caroline Kooij van ijssalon De Hoop? SVH biedt studenten en leerlingen die een horecaopleiding volgen de unieke kans om mee te gaan op een exclusieve SVH Meestertour donderdag 22 september tijdens de Week van de Horeca!

5 sept. 2022
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca editie 2022/2023 van start: nomineer nu jouw favoriete leerbedrijf!

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is maandag 5 september 2022 weer van start gegaan. SVH organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Iedereen kan een of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2023. Nomineer nu jouw favoriete stagebedrijf!

16 aug. 2022
Freelancers trainen horecaskills dankzij samenwerking YoungOnes en SVH

Freelanceplatform YoungOnes en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) werken vanaf nu samen in het trainen van duizenden freelancers die via het platform van YoungOnes in de horeca aan de slag gaan. Zo willen beide partijen voorzien in de behoefte van horecaondernemers die op zoek zijn naar vakbekwame mensen in de flexibele schil van hun bedrijf. Het e-learningsaanbod van SVH draagt bij aan het snel inwerken en vergroten van kennis en vaardigheden van deze freelancers. Via YoungOnes kan deze groep nu starten bij horecazaken en nieuwe kennis over bijvoorbeeld wijnen of allergenen direct toepassen in de praktijk op de werkvloer.

9 aug. 2022
Horeca kan excellente leermeesters voordragen voor Leermeesterlintje van SVH

Vanaf nu kunnen excellente leermeesters in de horeca worden voorgedragen voor een Leermeesterlintje. Een excellente leermeester is een gediplomeerde leermeester die 10 jaar of langer in de horeca werkt en zich bovengemiddeld heeft ingezet voor leerlingen en het onderwijs. Voordrachten komen vanuit het werkveld, onderwijs en (oud)leerlingen.

13 jul. 2022
Julie-Mar Brok behaalt als eerste de titel SVH Gezel Wijnmeester

Dinsdag 12 juli vond de diploma-uitreiking plaats van de eerste SVH Gezel Wijnmeester van Nederland. Julie-Mar ontving haar diploma uit handen van SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw Thérèse Boer (De Librije***, Zwolle), ter afronding van haar opleiding Gastronoom/Sommelier aan de Cas Spijkers Academie (CSA). Daarnaast ontvingen 18 nieuwe SVH Gezel Meesterkoks hun diploma SVH Gezel Meesterkok. Deze jonge talenten mogen zich nu officieel en vol trots SVH Gezel Meester noemen.

8 jun. 2022
SVH en horecaopleidingen doneren met Koken voor Oekraïne ruim 11.000 euro aan Giro555

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH.

1 jun. 2022
Bas van Haaren geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Op 31 mei jl. is Bas van Haaren, ijsbereider en eigenaar van Bas van Haaren Gelato, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Bas heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meesterijsbereider worden. Na zijn inauguratie, die later deze zomer plaatsvindt, mag Bas van Haaren zich de 35ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen.

24 mei 2022
Succesvolle eerste editie van de PROfessional wedstrijden keuken, bediening en bakkerij

Tijdens de eerste editie van de PROfessional wedstrijden op woensdag 18 mei op het Elde College in Schijndel lag het niveau erg hoog. De talentenwedstrijd is in het leven geroepen voor  leerlingen van praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs in Limburg, Brabant en Zeeland. Er waren maar liefst 11 deelnemende scholen die via voorrondes waren doorgestoomd tot de grote finale.

23 mei 2022
Marco Westra geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op 22 mei jl. is Marco Westra, maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Marco heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastheer worden. Na zijn inauguratie, die later deze zomer plaatsvindt, mag Marco Westra zich de 46ste SVH Meestergastheer van Nederland noemen.

3 mei 2022
Politie en SVH pakken diplomafraude onder horecaportiers hard aan

Sinds de heropening van de horeca is er een grote vraag naar horecaportiers om evenementen en uitgaansavonden in de horeca in goede banen te leiden. De Nationale Politie en SVH zien een buitensporige toename van diplomafraude. Bij controles door de politie blijkt een deel van de horecaportiers te beschikken over vervalste diploma’s.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.