Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

17 mei 2023
Alles wat je moet weten over nieuw register sociale hygiëne vanaf 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 is er een nieuw register sociale hygiëne. Er komt een nieuwe commissie, de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh) die het werk van SVH overneemt. Dit betreft alleen het register en een aantal andere zaken die SVH tot nu toe voor de overheid deed en staat geheel los van de examens van SVH. Voor mensen die al geregistreerd staan heeft de nieuwe ontwikkeling weinig gevolgen, maar herbevestigen bij de Lcsh van de huidige registratie is wel nodig. Voor mensen die na 1 juli het diploma sociale hygiëne halen heeft het meer gevolgen.

5 mei 2023
Ambitieuze chefs gezocht: inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2023 van start

De inschrijving voor de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend. Bocuse d’Or is dé gastronomische competitie van de wereld. Wil jij als getalenteerde en ambitieuze chef samen met jouw commis Nederland vertegenwoordigen? Meld je nu aan!

3 mei 2023
Eerste opleiding over alcoholvrije dranken van start

Alcoholvrije dranken maken een flinke opmars op de menukaart in de Nederlandse horeca. Het past binnen de ontwikkeling waarbij de consument vraagt om gezonde alternatieven op het bord én in het glas. WTOL Academy start daarom in samenwerking met SVH als eerste particuliere opleider een cursus over 0.0% drinks. Om zo mensen die werkzaam zijn in de horeca en retail op te leiden tot specialisten op het gebied van alcoholvrije wijnen, bieren, cocktails en meer.

26 apr. 2023
Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start

Bijna 70% van de sector vindt het van belang dat er een specialist komt op het gebied van gezond, duurzaam en plant-based koken. En deze specialisten gaan er snel komen: Kookstudio Thorn start als eerste particuliere opleider de opleiding plant-based chef wat leidt tot het gelijknamige SVH branchediploma.

21 apr. 2023
Recordaantal inschrijvingen Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend

Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theorieronde zijn zeven deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de finale. Deze toptalenten behaalden op woensdag 12 april 2023 de hoogste theoriescore en vormen samen met drie wildcardhouders het tiental dat doorgaat naar de finaleronde van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijheidstalent tussen 20 en 26 jaar.

10 mrt. 2023
Inschrijving wedstrijd Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend!

De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheerschap? Zit het gastronomisch in de watten leggen van gasten en het verlenen van topservice in jouw bloed? Ben je tussen de 20 en 26 jaar? Schijf je dan uiterlijk 4 april 2023 in!

9 feb. 2023
SVH en horeca laten kinderen van 8 tot 12 jaar kennismaken met vak op Nationale Pannenkoekdag

Vrijdag 17 maart is het Nationale Pannenkoekdag en vanaf die dag opent de Nederlandse horeca een weekend lang haar deuren met tal van activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op deze manier wil de sector de jongste generatie op een leuke, positieve en interactieve manier laten ervaren hoe gaaf de horeca is. Ouders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom.

1 feb. 2023
Oud London Horeca Groep start eigen academy voor topteam

Hoe de Oud London Horeca Groep (waaronder Hotel Restaurant Oud London in Zeist) kijkt naar vernieuwing is echt passend in deze tijd. Vernieuwen gaat niet alleen om look & feel maar juist om persoonlijk contact en daar de gast mee verwennen. Daarbij zijn goed opgeleide medewerkers onmisbaar. Tegelijkertijd maakt leren en doorgroeien het werk interessanter. Door bij de aanstelling van een medewerker regelmatig tijd in te ruimen voor het werken aan kennis en skills, wordt het een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

19 jan. 2023
SVH en VANG Buitenshuis werken samen aan duurzame horeca

SVH en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen.

12 jan. 2023
Restaurant De Werf Beste Leerbedrijf Horeca en Mark Benneker Beste Leermeester Horeca

Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt. De wedstrijdcommissie was het opgevallen dat waar ambachtelijk wordt gewerkt, en dat geldt zeker voor de Top 3, er veel aandacht is voor medewerkers en leerlingen. Liefde voor het product is in dit geval ook liefde voor de mensen.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.