Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Vanwege drukte kan de wachttijd aan de telefoon tijdens kantooruren oplopen tot ongeveer 15 minuten. Is je vraag niet dringend? Mail je vraag naar info@svh.nl, je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord. Onze excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Op maandag 23 oktober vindt in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer het evenement: Futureproof Horeca plaats. Dit evenement geeft horecaprofessionals de unieke mogelijkheid om de nieuwste technologie en duurzame ontwikkelingen in de branche te verkennen.
Bezoekers van Gastvrij Rotterdam konden vorige week op de stand van SVH volop onze nieuwste leermiddelen en examens bekijken, waaronder de vernieuwde e-learning SVH Barista die op de beurs werd gelanceerd. Met deze e-learning ontdek je de kunst van het koffiezetten en word je een meester in het bereiden van perfecte espresso’s en romige cappuccino's. De e-learning SVH Barista is ontwikkeld in samenwerking met koffiebranderij Mocca d’Or, De Koffieschool, CUPP en de International Tea & Coffee Academy (ITC) hebben ook meegewerkt aan de ontwikkeling.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Orbisk werken samen om de voedselverspilling in de horeca terug te dringen. Dat is hard nodig, want jaarlijks wordt er wereldwijd 1,3 miljard aan voedsel verspild. Dit is 1/3e van al het geproduceerde voedsel. De Nederlandse horeca gooit jaarlijks minimaal 150 miljoen kilo voedsel weg. De sector moet haar verantwoordelijkheid nemen om dit te voorkomen en verder te verduurzamen.
Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdagmiddag 9 januari 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam de tweede editie van deze vakwedstrijd voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving voor het NK Pizza Bakken is inmiddels gestart.
Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september vindt de 10e editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Als branchepartner van deze beurs is SVH natuurlijk van de partij en feliciteren wij Gastvrij Rotterdam met deze speciale jubileumeditie! Je bent van harte welkom op onze stand. We staan in Hal 6 bij stand 6.315. Maak kennis met onze nieuwste leermiddelen en examens en ontdek jouw ontwikkelkansen binnen het horecavak. Zien we je daar? Een vers kopje koffie van Mocca d’Or staat voor je klaar.
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is maandag 28 augustus 2023 weer van start gegaan. SVH organiseert deze wedstrijd namens en voor de horecasector. Iedereen kan een of meerdere van de vele erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook kunnen leerbedrijven zichzelf aanmelden voor de wedstrijd. Daarnaast maken leermeesters deze editie ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2024.
SVH en Bols schieten deze zomer de horeca te hulp met een spoedcursus cocktails. Van pornstar martini tot Caipirinha; het grote publiek bestelt meer cocktails dan ooit. Experts spreken van een ‘cocktailrevolutie’, maar zien ook een groot gebrek aan kennis in de horeca. Daarom biedt SVH in samenwerking met Bols een One Day Bartending Course aan. In een dag tijd kun je als horecamedewerker met deze cursus je bartending skills verbeteren.
Op 20 juli jl. is Esther de Mönnink, gastvrouw en mede-eigenaar van restaurant De Swarte Ruijter* in Holten, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Esther heeft met het afleggen van een succesvolle Meesterproef een van haar grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastvrouw worden. Na haar inauguratie, die later dit jaar plaatsvindt, is Esther de 47ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer/-vrouw mag dragen.
Het opleiden en begeleiden van medewerkers heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij De Rheezerbelten. Het bedrijf biedt verschillende stageplekken aan in zowel de keuken als de bediening. Het creëren van enthousiasme was een van de redenen om in samenwerking met SVH een eigen academy op te zetten. Leren en doorgroeien maakt het werk leuker en interessanter.
In nauwe samenwerking met het horecaonderwijs ontwikkelt SVH continu nieuwe leermiddelen en ook examens voor horecaopleidingen. SVH is officieel gecertificeerd als examenleverancier voor het leveren van gevalideerde examens voor het middelbaar beroepsonderwijs binnen het domein horeca/bakkerij. SVH levert examenmateriaal voor het beroepsgerichte deel van het kwalificatiedossier en op verzoek van scholen nu ook voor keuzedelen.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.