Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

2 dec. 2022
Hotellerie heeft behoefte aan cross-over functies zoals medewerker gastenservice

Uit het nieuwste arbeidsmarktonderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) komt naar voren dat in de hotellerie steeds meer cross-over functies zijn ontstaan: een samenstelling van meerdere functies, te vergelijken met een opeenstapeling van diverse rollen. Bijvoorbeeld de medewerker gastenservice. De hotellerie blijkt grote behoefte te hebben aan deze medewerkers, hoewel de huidige referentiefuncties daar niet mee matchen.

1 dec. 2022
Top 3 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 bekend: De Hof, De Werf en ’t Voorhuys door naar finale

Donderdag 1 december maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan. De leerbedrijven die gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023, zijn in willekeurige volgorde: De Hof uit Renswoude, De Werf uit Veere en ’t Voorhuys uit Emmeloord.

10 nov. 2022
SVH presenteert Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023

Donderdag 10 november maakte SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend! Voor deze wedstrijd werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Benieuwd welke 10 erkende leerbedrijven in de Top 10 staan?

1 nov. 2022
Teide Schepers van restaurant Bij Jef wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022

Teide Schepers van restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel) is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Deze prestigieuze prijs voor jong gastvrijheidstalent werd dit jaar voor de 21e keer uitgereikt.
 

13 okt. 2022
SVH brengt voor horeca allereerste e-learning over plant-based koken op de markt

Het is een belangrijk thema: plantaardig koken. Dat deze ontwikkeling niet meer weg te denken is, komt ook duidelijk naar voren in het arbeidsmarktonderzoek van SVH. Daaruit blijkt dat bijna 70% van de sector het van belang vindt dat er een specialist komt op het gebied van gezond, duurzaam en plant-based koken. SVH brengt daarom een e-learning over plant-based koken op de markt, het eerste complete leermiddel op dat gebied.

3 okt. 2022
BAS & KAS inspiratiesessies in brasserie van SVH: kom je ook?

Goed nieuws voor alle BAS (bedieningsassistenten) & KAS (keukenassistenten) docenten, opleiders en geïnteresseerden in dit leermiddel en lesmateriaal van SVH. Komende maanden organiseren wij BAS & KAS inspiratiesessies in de bedrijfsbrasserie van SVH!

30 sept. 2022
Bezoek SVH op BBB Maastricht en volg leuke inspiratiesessies

Van maandag 10 oktober tot en met woensdag 12 oktober vindt horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. SVH is natuurlijk weer van de partij! Zien we je daar?

16 sept. 2022
Bezoek SVH op Gastvrij Rotterdam en volg leuke inspiratiesessies

Van maandag 19 tot en met woensdag 21 september vindt horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. SVH is natuurlijk weer van de partij! Als branche partner van deze mooie beurs hebben we er veel zin in. Zien we je daar?

13 sept. 2022
SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca

Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer? Vragen stellen en je ogen uitkijken bij restaurant ’t Nonnetje met SVH Meesters Michel van der Kroft en Edger Groeneveld? Of de heerlijkste ijscreaties proeven bij SVH Meester Caroline Kooij van ijssalon De Hoop? SVH biedt studenten en leerlingen die een horecaopleiding volgen de unieke kans om mee te gaan op een exclusieve SVH Meestertour donderdag 22 september tijdens de Week van de Horeca!

5 sept. 2022
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca editie 2022/2023 van start: nomineer nu jouw favoriete leerbedrijf!

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is maandag 5 september 2022 weer van start gegaan. SVH organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Iedereen kan een of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2023. Nomineer nu jouw favoriete stagebedrijf!

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.