Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

10 mrt. 2023
Inschrijving wedstrijd Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend!

De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheerschap? Zit het gastronomisch in de watten leggen van gasten en het verlenen van topservice in jouw bloed? Ben je tussen de 20 en 26 jaar? Schijf je dan uiterlijk 4 april 2023 in!

9 feb. 2023
SVH en horeca laten kinderen van 8 tot 12 jaar kennismaken met vak op Nationale Pannenkoekdag

Vrijdag 17 maart is het Nationale Pannenkoekdag en vanaf die dag opent de Nederlandse horeca een weekend lang haar deuren met tal van activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op deze manier wil de sector de jongste generatie op een leuke, positieve en interactieve manier laten ervaren hoe gaaf de horeca is. Ouders, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom.

1 feb. 2023
Oud London Horeca Groep start eigen academy voor topteam

Hoe de Oud London Horeca Groep (waaronder Hotel Restaurant Oud London in Zeist) kijkt naar vernieuwing is echt passend in deze tijd. Vernieuwen gaat niet alleen om look & feel maar juist om persoonlijk contact en daar de gast mee verwennen. Daarbij zijn goed opgeleide medewerkers onmisbaar. Tegelijkertijd maakt leren en doorgroeien het werk interessanter. Door bij de aanstelling van een medewerker regelmatig tijd in te ruimen voor het werken aan kennis en skills, wordt het een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

19 jan. 2023
SVH en VANG Buitenshuis werken samen aan duurzame horeca

SVH en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen.

12 jan. 2023
Restaurant De Werf Beste Leerbedrijf Horeca en Mark Benneker Beste Leermeester Horeca

Restaurant De Werf uit Veere is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Op de tweede plaats staat ’t Voorhuys in Emmeloord, gevolgd door De Hof in Renswoude. Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023 uitgereikt. De wedstrijdcommissie was het opgevallen dat waar ambachtelijk wordt gewerkt, en dat geldt zeker voor de Top 3, er veel aandacht is voor medewerkers en leerlingen. Liefde voor het product is in dit geval ook liefde voor de mensen.

11 jan. 2023
SVH en Bols lanceren e-learning Cocktails op Horecava

Tijdens de Horecava op woensdag 11 januari lanceerden SVH en Bols Bartending Academy (BBA) de e-learning Cocktails en gedistilleerde dranken, als resultaat van de samenwerking die in 2020 werd aangekondigd. Met de expertise van toonaangevend opleider Bols is de e-learning SVH Cocktails compleet voorzien van de nieuwste tips & tricks op het gebied van cocktails maken. De e-learning is hiermee dekkend voor het examen SVH Cocktails.

11 jan. 2023
Paolo Marino wint NK Pizza bakken 2023

Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam heeft op 10 januari het NK Pizza bakken 2023 gewonnen tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam. De Italiaan is daarmee de beste professionele pizzabakker van Nederland en nam de gouden pizzasnijder in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Renato Bosco.

9 jan. 2023
Leermeesterlintje uitgereikt aan excellente leermeester Bertus Friedhoff

Op de Horecava heeft Bertus Friedhoff, executive chef bij De Horeca Groep Leiden, het Leermeesterlintje opgespeld gekregen door SVH-directeur Ricardo Eshuis. Met dit Leermeesterlintje wil de horeca zijn grote waardering uitspreken voor excellent leermeesterschap. Bertus Friedhoff werd voorgedragen door collega’s, leerlingen en een docent die zijn inzet, positiviteit en gedrevenheid roemen. Hij benadrukt altijd het belang van leerlingen binnen de organisatie, met als ultiem succes de samenwerking met ROC Rijnland voor de eigen HGL Academy

9 jan. 2023
Uniek kinderboek over én voor de Nederlandse horeca als steun voor de branche

Maandag 9 januari werden tijdens de opening van de Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Florentine Rijkmans, beursmanager Horecava. De boeken werden overhandigd door initiatiefnemers Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en recruitmentexpert en auteur Arjan Elbers. 

6 jan. 2023
SVH inspireert op HORECAVA: Waar ga jij voor in 2023?

Van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023 vindt de grootste horecabeurs van Nederland plaats: de Horecava. SVH is natuurlijk van de partij! Als trotse partner van deze fantastische beurs hebben we er veel zin in. Jij ook? Je bent van harte welkom op de stands van SVH! We staan in hal 8 bij stand 8.325 en je vindt ons ook op het Trendlab in de speciale PersoneelsHUB in hal 6 bij stand 6.100. Ontmoet, proef en ervaar!

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.