Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Piet Tamminga geïnaugureerd tot 32ste SVH Meesterijsbereider

18 mrt. 2019

Op maandag 18 maart is Piet Tamminga, ijsbereider en eigenaar van Puur Tamminga in Veenendaal, geïnaugureerd tot 32ste SVH Meesterijsbereider. Tijdens de inauguratie ontving Piet het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma van zijn inaugurator Pieter Kluyver, directeur Guersney Cream Services ltd.

Na afloop van de Meesterproef, die als thema ‘Kerst rond de wereld van 80 smaken’ had, was de commissie overtuigd van het Meesterschap van Piet. De commissie: “Piet heeft de opdracht van de commissie, samen met zijn team, creatief ingevuld waarbij hij het thema goed heeft laten terugkomen. Voor het Meesterlijk ijsbuffet maakte hij Japans Mochi-ijs, Indiaas Kulfi-ijs en reisden we via een Zwitsers sneeuwdorpje weer terug naar Veenendaal. De commissie was onder de indruk van de diversiteit aan smaken die terugkwamen in de ijsproducten, waarbij de bombe van maanzaad-ijs gevuld met een parfait van bokbier met broodkruim kenmerkend is voor de stijl en smaak van de nieuwe SVH Meester.’’  

Tamminga mag zich nu officieel de 32ste SVH Meesterijsbereider noemen van Nederland. Met het behalen van deze titel kan hij zijn streven naar duurzaamheid in zijn ambacht meer vorm geven. “In de afgelopen 24 jaar mocht ik dankbaar heel veel vakkennis tot mij nemen, omdat anderen zo genereus waren om mij daarin te laten delen. Die kennis straks als Meester doorgeven aan een volgende generatie: hoe duurzamer kan mijn ambacht nog zijn?,” aldus Piet.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.