Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

4 feb. 2021
SVH trotse partner nieuwe vakplatform Pizza Profs

Het landelijke vakplatform Pizza Profs is op 1 februari tijdens de Horecava van start gegaan. Verschillende partners uit de horecabranche willen de pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten. Doel is om pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis. Gezonde, licht verteerbare en culinaire pizza’s zijn de nieuwe foodtrend. Pizza Profs speelt hier op in.

8 jan. 2021
Eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Kookstudio Thorn

In het prachtige restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan een student van Kookstudio Thorn.

16 dec. 2020
Laatste stand van zaken rondom SVH-examens

Naar aanleiding van de lockdown die 14 december is aangekondigd, is het logisch dat ook SVH hiernaar kijkt. Hieronder lees je hier meer over. 

13 dec. 2020
Willekeur gemeenten bij alcoholverkoop door horeca tijdens lockdown

Uit onderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) naar de wijze waarop gemeenten tijdens de lockdown omgaan met horecazaken die alcohol verkopen bij to go en bezorging, blijkt dat er geen touw aan vast te knopen is. In de ene gemeente mag alles en is er geen handhaving, in de andere gemeente mag niets en wordt streng gecontroleerd. De Drank- en Horecawet biedt vanuit de rijksoverheid geen duidelijke kaders.

7 dec. 2020
40 jaar SVH Meesterkok

Dit jaar viert de horeca een belangrijk jubileum: 40 jaar SVH Meesterkok. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. Boegbeelden als Dennis Kuipers, Dick Middelweerd, Margo Reuten en Jeroen Robberegt koesteren hun SVH Meestertitel.

19 nov. 2020
SVH en Sterrenrestaurants Media bundelen krachten

Om de SVH Meesterkoks en ook de andere SVH Meestertitels meer bekendheid te geven bij culinaire fans, zijn wij de samenwerking aangegaan met Sterrenrestaurants Media, uitgever van STRRN Magazine.

19 nov. 2020
SVH zet horecaondernemers in het zonnetje op Dag van de Ondernemer

Van smakelijke take away-menu’s tot de bezorging van heerlijke maaltijdboxen: SVH staat achter alle horecaondernemers. Bedankt voor jullie veerkracht, creativiteit, lef en doorzettingsvermogen. Op De Dag van de Ondernemer vrijdag 20 november zetten we horecaondernemers in het zonnetje om hen een hart onder de riem te steken in deze uitzonderlijke tijd. Doe je ook mee?

16 okt. 2020
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale Bocuse d’Or

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester* en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or.

14 okt. 2020
Examens van SVH gaan door

Onze sector wordt opnieuw hard geraakt in deze coronacrisis. Uiteraard begrijpen we de noodzaak om de zorg voor hen die het nodig hebben te kunnen garanderen en dat daarvoor maatregelen nodig zijn. Dat opnieuw de horeca zo een zware bijdrage moet leveren is voor veel ondernemers en medewerkers heel zuur. Hoe we er ook naar kijken: we hebben ermee te dealen en naar te handelen. Naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen is het logisch dat ook SVH hiernaar kijkt. In dit nieuwsbericht lees je er meer over.

23 sept. 2020
SVH helpt leerbedrijven bij opstellen opleidingsplan

Nu de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca is verplaatst naar 2021, biedt SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) leerbedrijven extra ondersteuning in het opstellen en verbeteren van opleidingsplannen. Zodat zij straks een vliegende start kunnen maken in het begeleiden van leerlingen.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.