Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

14 apr. 2022
SVH met speciale buren-lunches in actie voor Oekraïne

Op kantoor bij SVH stond dinsdag 12 april en donderdag 14 april alles in het teken van Oekraïne. In de bedrijfsbrasserie konden gasten lunchen met typisch Oekraïense gerechten op het menu. Er werd 1.250 euro opgehaald. De gehele opbrengst van de lunchactie komt ten goede aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties en valt onder de bredere steunactie van SVH: Koken voor Oekraïne.

6 apr. 2022
Virtual reality en 3D-beelden van MetaChef in SVH leermiddelen

MetaChef en SVH gaan samenwerken in de uitbreiding van de leermiddelen van SVH. Met behulp van interactieve en levensechte 3D-modellen in het digitale lesmateriaal wordt leren nog aantrekkelijker gemaakt voor leerlingen en studenten. Ook docenten kunnen hun lessen nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden.

15 mrt. 2022
Arbeidsmarktonderzoek SVH: waarom snel nieuwe rollen nodig zijn voor de toekomst van de horeca

De horeca heeft nieuwe rollen nodig om toekomstbestendig te zijn. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde arbeidsmarktonderzoek 'Nieuwe rollen en functies binnen de horeca' dat SVH recent heeft uitgevoerd. Door nieuwe rollen als ontbijtkok en biersommelier toe te voegen aan de bestaande functieprofielen, wordt de horeca als sector aantrekkelijker om in te werken. Werken met rollen naast functies maakt medewerkers sneller vakbekwaam, flexibeler inzetbaar en het houdt ze gemotiveerd.

14 mrt. 2022
Live persconferentie 15 maart: hoe zien de nieuwe rollen en functies van de horeca er in de toekomst uit?

SVH houdt dinsdagochtend 15 maart om 10.00 uur een persconferentie waar de resultaten bekend worden gemaakt van het SVH arbeidsmarktonderzoek 2020-2021: fucties en rollen binnen de horeca. Het onderzoek gaat over de nieuwe rollen en functies binnen de horeca die snel nodig zijn binnen de horeca voor een toekomstbestendige sector. Kijk je mee?

7 mrt. 2022
SVH en horecaonderwijs samen in actie met #KokenVoorOekraïne

Op deze landelijke actiedag van Giro555, Samen in actie voor Oekraïne, roept SVH alle horecascholen in heel Nederland op om de komende weken mee te doen aan de steunactie Koken voor Oekraïne. SVH biedt scholen hiervoor gratis nieuwe filmlessen aan met speciale Oekraïense recepturen van SVH Meesterkok en sterrenchef Menno Post, om te bereiden in de klas. De eerste scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor de actie, waarvan alle opbrengsten worden gedoneerd aan Giro555.

15 dec. 2021
Eerste geslaagden SVH Leermeester+ voor meer vakbekwame medewerkers

Na een succesvolle pilot zijn de eerste negen kandidaten geslaagd voor het nieuwe branche-examen Leermeester+. Dit examen heeft SVH in het leven geroepen om opleiden op de werkvloer nog meer te stimuleren. Een Leermeester+ begeleidt lerende medewerkers op de werkvloer of op school, waarna ze op basis van SVH Praktijkbewijzen een branchediploma kunnen halen. Voor de horecasector betekent dit binden en behouden van vakbekwame medewerkers.

2 dec. 2021
Compleet vernieuwde website SVH Meestertitels

De website van de SVH Meestertitels is volledig in een nieuw jasje gestoken, met een moderne look and feel en registers van SVH Meesters én SVH Gezel Meesters. Via de SVH Meesterkaart lokaliseer je gemakkelijk, snel en wereldwijd alle actieve SVH Meesters. Benieuwd? Lees snel verder en laat je meesterlijk verrassen!

10 nov. 2021
Hidde de Brabander naast Meester Patissier nu ook SVH Meesterijsbereider

Op 9 november is Hidde de Brabander geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. De Brabander is door het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van de weinige Meesters in Nederland die 2 Meestertitels mag voeren. Na zijn inauguratie wordt Hidde de 34ste SVH Meesterijsbereider van Nederland.

13 sept. 2021
SVH tourt in Week van de Horeca door culinair Limburg als hart onder de riem voor lokale horeca

SVH maakt tijdens de Week van de Horeca op donderdag 23 september een tour door culinair Limburg langs verschillende SVH Meesters en ondernemers, waaronder SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht, SVH Meesterkok Eric Swaghoven van hotel-restaurant Valuas in Venlo, SVH Meestergastheer Jan Westerbeek van Graaf ter Horst in Horst en SVH Meesterkok René Brienen van Brienen aan de Maas in Well.

19 aug. 2021
Nils Hendrikse geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Op 18 augustus jl. is Nils Hendrikse, ijsbereider, patissier en eigenaar van Patisserie Soetenso in Leiden, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Na zijn inauguratie, die later dit jaar plaats vindt, mag Nils Hendrikse zich de 33ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen. 

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.