Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

13 sept. 2021
SVH tourt in Week van de Horeca door culinair Limburg als hart onder de riem voor lokale horeca

SVH maakt tijdens de Week van de Horeca op donderdag 23 september een tour door culinair Limburg langs verschillende SVH Meesters en ondernemers, waaronder SVH Meesterkok Margo Reuten en SVH Meestergastheer Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht, SVH Meesterkok Eric Swaghoven van hotel-restaurant Valuas in Venlo, SVH Meestergastheer Jan Westerbeek van Graaf ter Horst in Horst en SVH Meesterkok René Brienen van Brienen aan de Maas in Well.

19 aug. 2021
Nils Hendrikse geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Op 18 augustus jl. is Nils Hendrikse, ijsbereider, patissier en eigenaar van Patisserie Soetenso in Leiden, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Na zijn inauguratie, die later dit jaar plaats vindt, mag Nils Hendrikse zich de 33ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen. 

2 aug. 2021
NK Blindproeven van wijn (individueel) beleeft eerste editie tijdens Gastvrij Rotterdam 2021

WTOL Academy organiseert tijdens Gastvrij Rotterdam 2021 de eerste editie van het NK Blindproeven van wijn op individueel niveau. Van maandag 20 september tot en met woensdag 22 september 2021 vindt op de horecavakbeurs in Rotterdam de start van het NK Blindproeven plaats met de eerste drie voorrondes. De wedstrijd staat geheel in het teken van wijnprofessionals uit de horeca, wijnliefhebbers en het vergroten van de wijnkennis in Nederland.

22 jul. 2021
27 geslaagden Cas Spijkers Academie behalen titel SVH Gezel Meesterkok

Dinsdag 13 juli vond de uitreiking plaats van een nieuwe lichting SVH Gezel Meesterkoks. In totaal ontvingen maar liefst 27 geslaagden van de Cas Spijkers Academie (CSA) vorige week dinsdag hun diploma, waarvan 18 studenten van de CSA Breda en 9 van de CSA Twente. Deze jonge talenten mogen zich nu officieel en vol trots SVH Gezel Meesterkok noemen! 

19 jul. 2021
SVH en WTOL Academy lanceren SVH Register Vinoloog/Sommelier (rVS)

In een exclusieve samenwerking tussen SVH en WTOL Academy is het SVH Register voor de SVH Vinoloog/Sommelier opgezet. Diegenen die in het register zijn opgenomen mogen de titel SVH Register Vinoloog/Sommelier (rVS) voeren.

15 jul. 2021
Nog beter getrainde horecamedewerkers door samenwerking SVH en Apprendo

Apprendo Horeca en SVH slaan de handen ineen om horecaondernemers te helpen bij het snel en goed onboarden en inwerken van nieuwe medewerkers.

13 jul. 2021
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca schuift door naar 2022

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca, georganiseerd door SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), schuift door naar 2022 vanwege de impact van de coronacrisis op de horeca en het horecaonderwijs. Dat heeft de wedstrijdcommissie besloten. Ook vorig jaar werd de wedstrijd verplaatst.

9 jul. 2021
Nieuw! SVH Magazine met toolkit voor ondernemers

Dit nieuwe digitale SVH Magazine is een toolkit voor horecaondernemers, -managers en HR medewerkers en bevat inspiratie rondom het werven, binden en behouden van medewerkers.

25 jun. 2021
SVH examens n.a.v. de aangekondigde versoepelingen 26 juni 2021

Met de aangekondigde versoepelingen die ingaan op 26 juni, vervallen een deel van de coronamaatregelen bij SVH examens.

24 jun. 2021
Wijzigingen Sociale Hygiëne op basis van nieuwe Alcoholwet

1 juli is het zo ver, dan wordt de Drank- en Horecawet vervangen door de Alcoholwet. Voor Sociale Hygiëne heeft dat in eerste instantie maar beperkte gevolgen. Op hoofdlijnen is duidelijk wat er gaat veranderen qua regels. Daar zoomen we op in en we vertellen wat de gevolgen zijn voor Sociale Hygiëne, het Register en het examen en de leermiddelen.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.