Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

7 jun. 2023
Leermeestertour in juni biedt leermeesters volop inspiratie langs leerbedrijven aan de top

Na het succes van eerdere edities organiseert SVH dit jaar een speciale Leermeestertour voor leermeesters in het horecavak. Leermeesters krijgen in de week van 26 tot en met 29 juni de unieke kans een kijkje in de keuken te nemen bij de vier beste leerbedrijven in de horeca. Deze leerbedrijven werden tijdens de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 in de finale op Horecava afgelopen januari verkozen tot beste leerbedrijven van Nederland.

30 mei 2023
Bocuse d’Or Nederland organiseert Cookoff wegens overweldigend aantal aanmeldingen

Bocuse d’Or Nederland organiseert een Cookoff om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale op Gastvrij Rotterdam. Deze extra voorronde binnen de wedstrijd is het gevolg van het overweldigend aantal aanmeldingen en de hoge kwaliteit van de chefs die hebben aangegeven mee te willen doen aan deze prestigieuze wedstrijd. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten op maandag 19 juni in De Kookfabriek in Rotterdam.

24 mei 2023
Ricardo Eshuis en Alain Alders terug bij bestuur Bocuse d’Or Nederland, nieuw Maarten Ploeger

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft sinds maart 2023 drie nieuwe bestuursleden: SVH directeur Ricardo Eshuis, SVH Meesterkok Alain Alders en Maarten Ploeger, apotheker van huis uit met een passie voor koken. Ricardo Eshuis zat eerder al in het bestuur en neemt met zijn toetreden het penningmeesterschap voor zijn rekening. Chef-kok Alain Alders is ook weer terug in het bestuur en mede verantwoordelijk voor de partnerships. Het nieuwe bestuurslid Maarten Ploeger is secretaris van het bestuur en ook betrokken bij de partnerships.

22 mei 2023
SVH hoofdpartner CuliQuiz: grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

SVH en CuliQuiz gaan een krachtige samenwerking aan om de culinaire kennis en vakbekwaamheid van studenten en leerlingen in het horecaonderwijs op een leuke en baanbrekende manier te vergroten.

17 mei 2023
Alles wat je moet weten over nieuw register sociale hygiëne vanaf 1 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 is er een nieuw register sociale hygiëne. Er komt een nieuwe commissie, de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh) die het werk van SVH overneemt. Dit betreft alleen het register en een aantal andere zaken die SVH tot nu toe voor de overheid deed en staat geheel los van de examens van SVH. Voor mensen die al geregistreerd staan heeft de nieuwe ontwikkeling weinig gevolgen, maar herbevestigen bij de Lcsh van de huidige registratie is wel nodig. Voor mensen die na 1 juli het diploma sociale hygiëne halen heeft het meer gevolgen.

5 mei 2023
Ambitieuze chefs gezocht: inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2023 van start

De inschrijving voor de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend. Bocuse d’Or is dé gastronomische competitie van de wereld. Wil jij als getalenteerde en ambitieuze chef samen met jouw commis Nederland vertegenwoordigen? Meld je nu aan!

3 mei 2023
Eerste opleiding over alcoholvrije dranken van start

Alcoholvrije dranken maken een flinke opmars op de menukaart in de Nederlandse horeca. Het past binnen de ontwikkeling waarbij de consument vraagt om gezonde alternatieven op het bord én in het glas. WTOL Academy start daarom in samenwerking met SVH als eerste particuliere opleider een cursus over 0.0% drinks. Om zo mensen die werkzaam zijn in de horeca en retail op te leiden tot specialisten op het gebied van alcoholvrije wijnen, bieren, cocktails en meer.

26 apr. 2023
Eerste particuliere plant-based chef opleiding van start

Bijna 70% van de sector vindt het van belang dat er een specialist komt op het gebied van gezond, duurzaam en plant-based koken. En deze specialisten gaan er snel komen: Kookstudio Thorn start als eerste particuliere opleider de opleiding plant-based chef wat leidt tot het gelijknamige SVH branchediploma.

21 apr. 2023
Recordaantal inschrijvingen Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend

Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theorieronde zijn zeven deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de finale. Deze toptalenten behaalden op woensdag 12 april 2023 de hoogste theoriescore en vormen samen met drie wildcardhouders het tiental dat doorgaat naar de finaleronde van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijheidstalent tussen 20 en 26 jaar.

10 mrt. 2023
Inschrijving wedstrijd Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend!

De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheerschap? Zit het gastronomisch in de watten leggen van gasten en het verlenen van topservice in jouw bloed? Ben je tussen de 20 en 26 jaar? Schijf je dan uiterlijk 4 april 2023 in!

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.