Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

26 okt. 2018
Unieke diploma-uitreiking Sterklas: Eerste diploma's SVH Gezel Meesterkok uitgereikt

Op 14 oktober jl. vond de diploma-uitreiking van de Sterklas plaats in het Amstel hotel te Amsterdam. Met veel vreugde namen de 23 Sterklassers hun mbo 4 Gespecialiseerd kok-diploma in ontvangst.

22 okt. 2018
Piet Tamminga geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Op 19 oktober jl. is Piet Tamminga, ijsbereider en eigenaar van Puur Tamminga in Veenendaal, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Piet bekroont zijn carrière met een SVH Meestertitel door het afleggen van deze geslaagde Meesterproef.  Na zijn inauguratie, die binnenkort plaats vindt, mag Piet Tamminga zich de 32ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen.

5 okt. 2018
Willem-Jan Klomp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op 4 oktober jl. is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.  Nu Willem-Jan geslaagd is voor zijn Meesterproef is Noble het 11e restaurant in Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. Patron Cuisinier Edwin Kats behaalde in 1993 zijn titel SVH Meesterkok. 

3 okt. 2018
De nominatieronde voor Beste Leerbedrijf Horeca eindigt op 12 oktober!

Vanaf juni dit jaar is de strijd voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019 losgebarsten. Deze wedstrijd bestaat uit verschillende ronden, waarbij gestart wordt met de nominatieronde.
 

19 sept. 2018
Eerste diploma’s SVH Vinoloog/Sommelier uitgereikt.

Op woensdag 19 september 2018 hebben de eerste geslaagden tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam het officiële SVH Vinoloog/Sommelier diploma ontvangen. SVH Vinoloog/Sommelier is als examen ontwikkeld voor de horeca, zodat meer mensen met de wijnkennis van een vinoloog gasten kunnen adviseren over wijn-spijs-combinaties. Het gaat om de praktische toepassing van wijnkennis aan tafel in het restaurant. Het diploma vinoloog/sommelier is onderdeel van de certificering SVH Wijn dat uit drie diploma’s bestaat: SVH Wijn 2, SVH Wijn 3 en SVH Vinoloog/Sommelier.

18 sept. 2018
Meer dan 70 leermeesters aanwezig tijdens tweede Leermeesterdag

Op 18 september vond tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de tweede editie van de Leermeesterdag plaats. De dag is een initiatief van FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) Een dag waarbij het leermeesterschap en de ontwikkeling van leermeesters centraal staat. Informatie en workshops voor leermeesters waarmee zij kennis en vaardigheden opdoen die direct toepasbaar zijn op de werkvloer in de begeleiding en coaching van studenten.

17 sept. 2018
Koen Bakker geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer!

Op maandag 17 september is Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. Onder grote belangstelling van familie, vrienden, medewerkers en de pers, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Koen het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma. De Meesterhorecaondernemer is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland).

10 sept. 2018
Cursus Basis ijsbereider van IJscentrum Wageningen nu branche-erkend

Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt en jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? De cursus ijsbereider van het IJscentrum in Wageningen is sinds september 2018 branche-erkend. Het IJscentrum en SVH werken vanuit dezelfde visie: opleiden om de branche professioneler en vakbekwamer te maken. De titel van SVH Meesterijsbereider is de hoogste titel die een ijsbereider kan behalen. Dragers van deze titel laten tijdens de meesterproef zien dat zij beschikken over uitgebreide kennis en vaardigheden op hun vakgebied.

4 sept. 2018
SVH op Gastvrij Rotterdam

De eerste horecabeurs van het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. Van maandag 17 t/m woensdag 19 september is Ahoy Rotterdam dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals.  Ook wij zijn drie dagen aanwezig om met onze partners in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van onze activiteiten. We zijn te vinden in hal 5, bij standnummer: 5.011.

29 aug. 2018
Test jouw horecaskills op het vernieuwde Passie voor Horeca!

Ben jij een (beginnend) medewerker of ondernemer in de horeca? Dan is het vernieuwde platform Passie voor Horeca erg handig voor jou of jouw (nieuwe) collega’s! Je vindt hier gratis e-learnings over verschillende onderwerpen voor zowel de keuken als de bediening om jouw skills en basisvaardigheden te testen. Haal je de toets? Dan ontvang je direct het gratis Passie voor Horeca certificaat! De volgende stap in jouw horecacarrière bepaal jij zelf door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.