Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

4 feb. 2019

Prestigieuze vakwedstrijd voor talentvolle koks start voorrondes bij FrieslandCampina

De inschrijving voor de voorronde van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wageningen. De datum voor de voorronde is nog niet vastgelegd, maar wordt gehouden op maandag 27 mei, 3 of 17 juni 2019. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 31 maart 2019 via het aanmeldingsformulier.

De best presterende kandidaten in de voorronde gaan door naar de Nederlandse finale die op maandag 23 september 2019 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam wordt gehouden. De winnaar van de Nederlandse finale plaatst zich voor de Europese finale in Tallinn (Estland) in 2020.

Nederlandse finale
De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. De Nederlandse vakjury die bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks beoordeelt de prestaties en wijst de best presterende kandidaten aan. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Dit jaar wordt er verplicht gewerkt met producten van partners van Bocuse d’Or Nederland: Debic, Jan van As, Makro Nederland, Van Drie Groep, Koppert Cress, Delisalm en CHEF.

SVH als Bocuse d'Or partner
De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. De Nederlandse jury bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks. SVH is dan ook trotse partner van Bocuse d'Or Nederland.

Lees hier meer over Bocuse d'Or Nederland. 

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.