Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

12 sept. 2019
SVH en Bespeak met leermiddelen voor kok en gastheer-/vrouw genomineerd voor een internationale Award

Op dinsdag 10 september is de shortlist van de Learning Technologies Awards 2019 bekendgemaakt. SVH en Bespeak zijn genomineerd in de categorie ‘best use of blended learning in public en non-profit sector’ met de leermiddelen voor (zelfstandig werkend) kok en gastheer/-vrouw.

10 sept. 2019
Ricardo Eshuis treedt toe als nieuw bestuurslid van de Stichting Sterklas

Vanaf 1 september 2019 versterkt Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), het bestuur van Stichting Sterklas. Hij neemt het stokje over van SVH Meesterkok Alain Alders. 

4 sept. 2019
Leermeesterdag tijdens Gastvrij Rotterdam zet eerste stap richting ‘Leermeester Plus’ opleiding

De rol van leermeesters in de horeca omvat steeds meer, aangezien vak, leerlingen en maatschappij continu veranderen. Daarom organiseert SVH samen met FNV Horeca dinsdag 24 september voor het derde jaar op rij de Leermeesterdag tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Tijdesn deze dag zetten we een eerste stap voor de zogenaamde ‘Leermeester Plus’ opleiding. 

2 sept. 2019
SVH volop aanwezig tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam

Zien we je in Rotterdam tijdens Gastvrij van maandag 23 tot en met woensdag 25 september in Ahoy? Kom gezellig bij ons langs! Je vindt ons in hal 6, bij stand 6.304. Bezoek ook het SVH Opleidersplein met stand 6.305, de Leermeesterdag of het SVH Horeca DocentEvent!

30 jul. 2019
Hoe Horecatalent goed aansluit bij de leerlijn en visie van Capabel

Anno 2019 is er geen ontkomen meer aan: de online leeromgeving. In dit interview spreken wij met Elma Schot en Dorien Iedema van Capabel Onderwijs (Capabel) over de samenwerking met SVH en het gebruik van SVH Horecatalent.

18 jul. 2019
SVH gecertificeerd als examenleverancier voor het mbo

Verschillende branchediploma’s van SVH voldoen minimaal aan dezelfde eisen als mbo-diploma’s als het gaat om het beroepsgerichte deel van het mbo-diploma. 

17 jul. 2019
Remon van de Kerkhof geïnaugureerd als 45ste SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 juli is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve** in Waalre, geïnaugureerd tot 45ste SVH Meestergastheer. Tijdens de inauguratie ontving Remon het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.

11 jul. 2019
Horecadocent? Bezoek het SVH DocentEvent tijdens Gastvrij Rotterdam!

Ben jij docent in het horecaonderwijs? Bijvoorbeeld binnen het mbo, praktijkonderwijs of particulier onderwijs? Kom dan zeker naar het SVH Horeca DocentEvent woensdag 25 september tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Haal je onderwijshart op bij Meneer Megens (Leraar van het Jaar 2019) en deel je passie voor de horeca tijdens inspirerende workshops van onder meer chef-kok en kookdocent Mounir Toub (bekend van o.a. 24Kitchen en Omroep MAX). Zien we je dan?

4 jul. 2019
Kom naar de Leermeesterdag 24 september in Rotterdam Ahoy

Tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam (maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019) organiseert SVH samen met FNV Horeca voor het derde jaar op rij de Leermeesterdag. Chef-kok en kookdocent Mounir Toub, bekend van onder andere 24Kitchen en Omroep MAX, verzorgt de opening van de Leermeesterdag en vertelt hoe hij tijdens zijn kooklessen op school de jongste generatie horecamensen coacht en begeleidt. Daarnaast geven SVH erkende opleiders HSN, Picabia Opleidingen en SHO inspirerende workshops. Op deze manier blijf jij als leermeester helemaal up-to-date! Kom je ook?

1 jul. 2019
Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt

Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst genomen. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats in restaurant Ciel Bleu** in het Okura hotel te Amsterdam.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.