9 sept. 2025

Sterklas verwelkomt SVH Meesterkok Joris Bijdendijk in het bestuur

De culinaire wereld staat nooit stil. Daarom is Sterklas, de hoogste culinaire vakopleiding van Nederland, trots dat SVH Meesterkok Joris Bijdendijk (RIJKS*, Wils* Wils Bakery Café ), uitgeroepen tot Chef van het jaar 2025 door Gault&Millau, nu toetreedt tot het bestuur.

 

Met zijn ervaring en visie gaat Joris bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het opleidingsprogramma. Een van zijn speerpunten wordt het opzetten van een internationale Sterklas, waarmee studenten straks ook van buiten Nederland het unieke niveau van deze opleiding kunnen ervaren.

 

Over Sterklas

Sterklas is een tweejarige BBL-opleiding op niveau 4, waarin talentvolle koks werken én leren op het hoogste niveau. De opleiding staat bekend om haar intensieve praktijkgerichte aanpak en leidt op tot het prestigieuze SVH Gezel Meesterkok-diploma, een springplank naar een topcarrière in de gastronomie.

 

Men volgt de opleiding op het ROC van Amsterdam, onder leiding van SVH Meesterkok Theo van Rensch. Het is een uitgebreide aanvulling op de mbo-opleiding Gespecialiseerd Kok (niveau 4). Met één dag per week les op het ROC van Amsterdam, locatie College Centrum. De overige dagen leert men verder in de praktijk in de beste keukens van ons land. 

 

Met de toetreding van Joris Bijdendijk tot het bestuur en de samenwerking met andere SVH Meesterkoks in het bestuur, blijft Sterklas dé opleiding voor ambitieuze professionals die hun culinaire carrière naar het hoogste niveau willen tillen.