SVH Meestertour 2025: een exclusief kijkje achter de schermen
Op maandag 15 september 2025 vond de zesde editie van de SVH Meestertour plaats. Ook dit jaar bundelden de Week van de Horeca en SVH hun krachten om SVH-gediplomeerden, mbo-studenten en prijswinnaars van vakwedstrijden een exclusief kijkje achter de schermen te geven bij drie toprestaurants van SVH Meesters. Samen zijn zij goed voor vijf Michelinsterren. Het belangrijkste doel was vooral om de nieuwe generatie te inspireren en kennis te laten maken met de absolute top van de Nederlandse gastronomie. De inspirerende dag voerde langs Central Park* in Voorburg (SVH Meestergastheer Joey de Kruijf), Parkheuvel** in Rotterdam (SVH Meesterkok Erik van Loo) en FG Restaurant** in Rotterdam (SVH Meesterkok François Geurds).
Joey de Kruijf – Central Park* Voorburg
Midden in het groene hart van Voorburg ligt het stijlvolle Central Park, een boutiquehotel en restaurant waar gastvrijheid en elegantie hand in hand gaan. Deze locatie vormde de perfecte start van de SVH Meestertour.
Ondanks de regenbuien genoten we binnen van een warme en intieme sfeer. Gezamenlijk aan tafel werden we verrast met een smaakvolle driegangen-ochtendcreatie. Central Park straalt verfijning en gastvrijheid uit, en Joey liet zijn Meesterschap overtuigend zien. Met veel vakmanschap en enthousiasme deelde hij zijn ervaringen als SVH Meestergastheer. Na de eerste twee rondes werden de deelnemers in groepen opgesplitst en kregen zij een rondleiding door het restaurant, de kamers en de keuken. De ochtend werd feestelijk afgesloten met een dessert in de bar.
Erik van Loo – Restaurant Parkheuvel** Rotterdam
Tussen de regenbuien door arriveerden we bij Parkheuvel, waar Erik van Loo ons persoonlijk opwachtte. Via de door hemzelf zo treffend genoemde “stairway to heaven” betraden we het restaurant. Zijn verhalen, verweven met ervaringen uit andere vakgebieden en bijzondere ontmoetingen met mensen die hij tot zijn echte vrienden rekent, maakten diepe indruk.
De passie van Erik voor klassiek koken, zijn familie en zijn titel van SVH Meesterkok was voelbaar in elk woord. Een verfijnd gerecht, gecombineerd met een karakteristieke Parkheuvel-wijn, maakte dit bezoek compleet. Tijdens de rondleiding vertelde Erik bovendien over de aankomende verbouwing: een ingrijpende make-over die het werken gemakkelijker, het eten plezieriger en de totale ervaring nog rijker zal maken.
François Geurds – FG Restaurant** Rotterdam
Bij onze laatste bestemming brak de zon volledig door. Niet ver van Parkheuvel bezochten we de FG Restaurant. Bij binnenkomst werden we feestelijk ontvangen met een glas bubbels en dankzij de persoonlijke aandacht van François Geurds voelden we ons direct bijzonder welkom.
François nam ons mee langs FG Restaurant** en Franky’s Grill. Hoewel de concepten verschillen in publiek, gerechten en prijsklasse, delen zij allemaal dezelfde onmiskenbare FG-signatuur. Zijn gulheid, zijn oog voor detail en zijn gerechten die tot in perfectie klopten, maakten onze middag onvergetelijk. Dit bezoek was een prachtige afsluiting van de tour.
De SVH Meesters hebben zich met hart en ziel ingezet om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij ontvingen ons met open armen, serveerden prachtige gerechten en gaven een eerlijk inkijkje in hun vak: hoe het is om Meester te zijn, met zowel de mooie als de minder mooie kanten, maar vooral welke waardevolle lessen deelnemers hieruit kunnen halen voor hun eigen ontwikkeling.
Wij kijken met veel plezier terug op de geslaagde SVH Meestertour 2025. Onze dank gaat uit naar Joey de Kruijf, Erik van Loo en François Geurds voor hun openheid en hartelijke gastvrijheid. Ook bedanken wij Lennart Maas voor de waardevolle samenwerking die deze tour mogelijk maakte, en Paul Sprakel en Merel Waalder voor hun journalistieke bijdrages. Tegelijk kijken wij vol enthousiasme uit naar de volgende editie van de SVH Meestertour.
Bekijk hier de volledige aftermovie!