Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH neemt weer examens af binnen richtlijnen RIVM

20 mei 2020

Laatste update: 20 mei 2020

Op 15 maart hebben we, naar aanleiding van de sluiting van de horeca en het onderwijs, besloten om alle examens tijdelijk stop te zetten. Inmiddels is duidelijk wat de richtlijnen vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zijn voor examens in het onderwijs. Binnen die richtlijnen gaan onze SVH-examens weer van start. Lees hieronder meer informatie over de examens. 

Bijna alle SVH-examens kunnen weer afgenomen worden. Bij alle SVH-examens houden we 1,5 meter afstand en hebben we extra veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen. Kandidaten die ziekteverschijnselen vertonen (verkoudheid, koorts, kortademigheid) mogen geen examen doen. De overige informatie over je examen, ontvang je nadat je jouw examen besteld hebt.

SVH Sociale Hygiëne
De examens SVH Sociale Hygiëne worden weer afgenomen. De computerexamens worden in alle talen weer afgenomen via de desbetreffende aanbieder. De nieuwe richtlijnen ontvang je van de aanbieder nadat je jouw examen besteld hebt. Ook wordt het mondeling examen SVH Sociale Hygiëne (Nederlands, Engels en met tolk) weer afgenomen op ons kantoor in Zoetermeer. De nieuwe richtlijnen voor de mondelinge examens ontvang je van ons nadat je jouw examen besteld hebt. Ook is het mogelijk om via een opleider een online thuiscursus te volgen. Het examen vindt dan plaats op een examenlocatie die jouw opleider bij ons bestelt.

SVH Leermeester
Alle onderdelen van het examen SVH Leermeester worden weer afgenomen: computerexamen SVH Leermeester theorie, mondeling examen SVH Leermeester theorie (op ons kantoor in Zoetermeer), het examen SVH Portfolio en het examen SVH Coachen & Begeleiden. De nieuwe richtlijnen ontvang je van ons nadat je jouw examen besteld hebt. Het is ook mogelijk om via een opleider een online thuiscursus te volgen. Het totale examen SVH Leermeester (Theorie, Portfolio en Coachen & Begeleiden) vindt dan plaats op een examenlocatie die jouw opleider bij ons bestelt. 

SVH Horecaportier
Zowel het theorie-examen SVH Horecaportier als het praktijkexamen SVH Horecaportier wordt weer afgenomen. Voor het theorie-examen kun je kiezen tussen een computerexamen en een mondeling examen (op ons kantoor in Zoetermeer). De nieuwe richtlijnen ontvang je van ons nadat je jouw examen besteld hebt. Het is ook mogelijk om via een opleider een online thuiscursus te volgen. Het totale examen SVH Horecaportier (Theorie en Praktijk) vindt dan plaats op een examenlocatie die jouw opleider bij ons bestelt. 

SVH Beroepsexamens
De meeste beroepsexamens (examens die leiden tot branchediploma’s voor bijvoorbeeld kok) worden weer afgenomen. Echter kunnen alleen opleiders onze beroepsexamens afnemen. Neem daarvoor contact op met een (branche-erkende) opleider (te vinden op www.horeca.nl) om een opleiding inclusief examen te boeken. De volgende beroepsexamens worden afgenomen:

SVH Keukenexamens
Examen SVH Pizzaiolo
Examen SVH Keukenassistent
Examen SVH Kok (niveau 2)
Examen SVH Zelfstandig werkend kok (niveau 3)

SVH Bedieningsassistent
Examen SVH Bedieningsassistent

SVH Drankenexamens
Examen SVH Cocktails
Examen SVH Wijn 2
Examen SVH Wijn 3
Examen SVH Vinoloog/Sommelier
Examen SVH Bier 1

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.