Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Horecamedewerkers massaal aan #stayhomehospitalityacademy in deze moeilijke tijd

23 mrt. 2020

Dinsdag 17 maart lanceerde SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de Stay Home Hospitality Academy. En met succes: in nog geen week tijd zijn er al ruim 5.000 gratis licenties besteld en reageren werknemers én werkgevers erg enthousiast op dit initiatief. Voor SVH is het de grootste prioriteit om het afstandsleren mogelijk te maken zodat iedereen vanuit huis kan leren en zo kan werken aan zijn of haar vakbekwaamheid. Want als we uit deze crisis komen, dan hebben de ondernemers keihard alle geschoolde mensen nodig om de bedrijven weer op te starten.

Voor werkenden in de branche is er een gratis pakket aan e-learning beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende functies in de horeca: (zelfstandig werkend) kok, (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw en fastservice. Voor leden van KHN (Koninklijke Horeca Nederland) is er een nog uitgebreider pakket aan e-learning beschikbaar waarvan er ook al honderden zijn besteld.

Direct na de lancering van de #stayhomehospitalityacademy stroomden de aanvragen binnen. “We hopen dat dit bijdraagt aan het thuisblijven van mensen en dat ze hun tijd zinvol kunnen besteden door te werken aan hun vakbekwaamheid. We zullen in ieder geval met een vervolgactie komen wanneer de overheid besluit tot aanvullende maatregelen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

SVH ontvangt veel positieve reacties. Eric de Kock, eigenaar van bar-restaurant Walzicht in Woerden: “Heel mijn team aan de online tools. Geweldig dat ze dit kunnen doen. En zeker nu ook de 0-uren mensen waarschijnlijk vergoeding gaan ontvangen kunnen zij ook aan de slag. Maken ze de gratis aangeboden e-learning af, dan mogen ze daarna eentje naar keuze doen. Klasse en sterkte”.

Examens en bewijzen
Ook horecamedewerkers laten via sociale media weten dit gebaar erg op prijs te stellen en informeren naar de mogelijkheden voor examens en andere bewijzen om te laten zien dat ze een training succesvol hebben doorlopen. SVH is op dit moment bezig met het inbouwen van het zogenaamde ‘bewijs van deelname’ in de leeromgeving. Heb je iets afgerond, dan kan SVH dat beoordelen. Is het in orde, dan ontvang je digitaal een bewijs van deelname. De online e-learnings zijn een eerste opstap naar branchediploma’s. Het complete aanbod van (branche-erkende) opleidingen en cursussen vind je op horeca.nl.

Webinars voor ondersteuning
De mogelijkheden in SVH Horecatalent, de naam van de e-learning van SVH, zijn enorm. Om alle medewerkers en ondernemers goed op weg te helpen start SVH deze week met webinars. Hoe werken bepaalde onderdelen in de e-learning, hoe leg je resultaten vast? Onderwijskundigen van SVH helpen je op weg. Er komt ook een vervolg-webinar voor ondernemers, leidinggevenden en HR-specialisten waarin de mogelijkheden voor jou als bedrijf aan bod komen. Van het volgen van medewerkers tot het opzetten van een eigen academy. Het eerste webinar is vanaf woensdag te volgen. Gebruikers en bestellers van de licenties worden hier per mail van op de hoogte gesteld.

Honderden tegelijk
SVH ontving ook bestellingen van tientallen, en zelfs 400 licenties tegelijk. Dat bleek voor grotere bedrijven te zijn waarvan de ondernemer de bestelling plaatste. In overleg met deze bedrijven, bouwt SVH een eigen omgeving zodat ze de prestaties van hun medewerkers kunnen volgen. Ook dit gebeurt onder de vlag van de #stayhomehospitalityacademy. Een aantal bedrijven heeft al aangegeven daarna door te willen gaan in een eigen omgeving om deze te implementeren binnen het bedrijf.

Afstandsleren voor scholen
Ook voor scholen heeft SVH een gratis aanbod. Variërend van een inspiratiebox op LinkedIn met handvatten om afstandslessen te organiseren tot ook het gratis openstellen van de e-learning voor scholen die niet met SVH Horecatalent werken en gratis toegang tot de digitale theorieboeken. “Met man en macht werken we door om het leren gaande te houden. Met dank aan de MBO Raad hebben alle scholen de kans om in deze moeilijke periode gratis met SVH Horecatalent te werken”, aldus Eshuis.

Deel dit artikel via

Lees verder

15 mrt. 2020
Geen SVH-examens t/m 6 april vanwege coronavirus

SVH volgt de richtlijnen van het RIVM en het kabinet om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Op last van de overheid zijn scholen en alle eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april gesloten. Dit betekent dat er geen enkel SVH-examen wordt afgenomen in de periode tot 6 april. 

18 mrt. 2020
SVH en KHN bieden horecamedewerkers die thuis zitten gratis complete e-learning

Afgelopen zondag was een grote klap voor de horeca. Van de 466.000 medewerkers zit een groot gedeelte nu thuis. Op deze manier dragen de horecamedewerkers en de -bedrijven hun steentje bij aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. De impact van deze maatregel is groot. Tegelijkertijd biedt het een klein voordeel: medewerkers kunnen nu aan de slag met het verder ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden.

19 mrt. 2020
SVH faciliteert afstandsleren voor (mbo) scholen in de horeca

SVH biedt extra diensten aan om ALLE horecaopleidingen te helpen het leren weer z.s.m. op gang te brengen. Het maakt voor ons niet uit of je klant bent of niet: iedereen in het horecaonderwijs wordt geraakt door de coronacrisis, dus we gaan dit met elkaar oplossen. 

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.