14 nov. 2025

Voor een dag chef-kok in een sterrenkeuken: Ivy (11) ontdekt het in ‘Later als ik Groot ben’

Vrijdag 7 november verscheen de nieuwste aflevering van het populaire kinderprogramma ‘Later als ik Groot ben’. Hierin mogen kinderen tussen de 9 en 13 jaar voor één dag hun droomberoep uitoefenen. In deze aflevering draait alles om de hospitalitybranche. De 11-jarige Ivy wil namelijk niets liever dan chef-kok worden. Samen met presentator Jochem van Gelder loopt ze een dag mee in de keuken van sterrenrestaurant De Burgemeester. Bij niemand minder dan SVH Meesterkok Sander Spruijt! 

Een smaakvol avontuur   
In de nieuwste aflevering duikt Ivy in de wereld van de gastronomie en mag ze voor één dag chef-kok zijn. Thuis staat Ivy al vaak samen met haar moeder in de keuken en maakt dan vooral heerlijke pasta’s. Maar hoe word je een echte chef-kok? Met welke ingrediënten werk je dan en hoe zorg je ervoor dat het in de keuken op rolletjes loopt? Om dit te leren reist Ivy samen met Jochem van Gelder af naar restaurant De Burgemeester in Linschoten. Een restaurant met een Michelinster, dat wordt gerund door SVH Meesterkok Sander Spruijt

Van moestuin naar sterrengerecht  
De dag begint in de moestuin naast het restaurant waar Ivy de ingrediënten mag verzamelen voor het gerecht dat ze later gaat maken. Daarna volgt een bijzondere smaaktest. Sander laat zien hoe je één ingrediënt - de tomaat - op vijf verschillende manieren kunt bereiden. Dan is het tijd om de keuken in te duiken met de vers geoogste groenten. Ivy en Jochem worden getest op hun kookskills en gaan aan de slag met hun eigen sterrengerecht. Hierna mag Ivy haar creatie presenteren aan de gasten in het restaurant. Want een goed gerecht is één ding, maar gastheerschap en presentatie maken de beleving compleet. Aan het einde van de dag weet Ivy het zeker: ze wil later chef-kok worden en misschien wel SVH Meesterkok!

Kiezen voor een carrière in de hospitality    
Deze aflevering van ‘Later als ik Groot ben’ laat zien hoe gaaf en creatief het vak van kok en het werken in de hospitality is. Hoe mooi het is om met verse, lokale producten te werken, maar ook hoeveel teamwork en passie erbij komt kijken. In een tijd waarin de hospitality meer talenten nodig heeft dan ooit, wil SVH kinderen op jonge leeftijd al laten zien wat voor mooie kansen de branche allemaal biedt. Hoe leuk en uitdagend het kan zijn om bijvoorbeeld kok te worden, maar ook gastvrouw of sommelier. Zo bouwen we aan een beter imago en sterkere toekomst voor de branche. 

Bekijk de aflevering met Ivy nu op de YouTube-pagina van 'Later als ik Groot ben' via deze link!