Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH biedt horecascholen naast leermiddelen ook volop nieuwe examenproducten

4 jul. 2023

In nauwe samenwerking met het horecaonderwijs ontwikkelt SVH continu nieuwe leermiddelen en ook examens voor horecaopleidingen. SVH is officieel gecertificeerd als examenleverancier voor het leveren van gevalideerde examens voor het middelbaar beroepsonderwijs binnen het domein horeca/bakkerij. SVH levert examenmateriaal voor het beroepsgerichte deel van het kwalificatiedossier en op verzoek van scholen nu ook voor keuzedelen.

Naast examenopdrachten en beoordelingsformulieren met concrete beoordelingspunten, zijn er voor het afnemen van de examens altijd duidelijke instructies voor de examinator en eventuele vaktechnischcoördinator beschikbaar. Daarnaast biedt SVH ook extra services, zoals het verzorgen van examinatoren op locatie bij het afnemen van examens.

Pakketprijzen en maatwerk
Voor de inkoop van examenmaterialen voor het beroepsgerichte deel van het kwalificatiedossier inclusief 2 examens voor de keuzedelen, rekent SVH € 45,- per student. De prijs van de examenmaterialen voor enkel het beroepsgerichte deel is € 37,50. De inkoop van examenmateriaal voor 1 keuzedeel examen bedraagt € 17,50 per student en de inkoop van examenmateriaal voor 2 of meer keuzedelen examens is € 35,- per student. Deze prijzen zijn inclusief herexamens. Wettelijk gezien heeft een kandidaat recht op 2 herkansingen per examen. SVH levert dus altijd 3 examenversies aan.

Ontzorging examenproces
Naast examenproducten biedt SVH volledige ontzorging van het examenproces zoals we dat al jaren voor vele opleiders doen. De gehele organisatie van het proces, van het printen tot de afname door ervaren examinatoren en het nakijken. Dit kan SVH naast de examenproducten verzorgen, volledig in afstemming met de wensen van de school en in het bijzonder de examencommissie van de school. Meer weten? Neem contact op met Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

SVH diploma eenvoudig aanvragen
Is een student geslaagd voor een keuzedeel-examen? Dan kan een officieel SVH diploma worden aangevraagd. De voorwaarden voor het aanvragen van een SVH diploma staan per keuzedeel op de website van SVH vermeld. De kosten voor het aanvragen van het diploma houdt SVH graag laag. Op basis van het behaalde keuzedeel examen van SVH bedragen die slechts € 10,- per diploma-aanvraag per student.

Overzicht SVH examenproducten
Een overzicht van alle examenproducten van SVH vind je op onze website. Voor meer informatie of voor het aanvragen van examens is het salesteam van SVH te bereiken via sales@svh.nl. Zij staan klaar om alle vragen van docenten te beantwoorden en denken graag mee in de meest aantrekkelijke mogelijkheden voor de betreffende school.

> Bekijk het SVH Productoverzicht examens mbo

De nieuwste examen-ontwikkelingen van SVH staan hieronder uitgelicht:

SVH Begeleider praktijkleren
Vanaf nu kunnen mbo’s en roc’s met een horecaopleiding gevalideerde examenproducten voor het keuzedeel SVH Begeleider praktijkleren inkopen bij SVH. Door gebruik te maken van het SVH keuzedeelexamen kunnen studenten na het behalen van dit keuzedeel en het afronden van hun mbo-opleiding het officiële SVH diploma Leermeester aanvragen.

Het keuzedeel Begeleider praktijkleren (K1226) is de opvolger van het oude keuzedeel Praktijkopleider (K0087). In het keuzedeel SVH Begeleider praktijkleren leert de student hoe je een stagiair of (nieuwe) medewerker kunt begeleiden op de werkvloer. Hij zorgt ervoor dat het ontwikkelingsproces transparant is, dat er voldoende gecommuniceerd wordt met de medewerker en zijn netwerk, en hoe de stagiair of (nieuwe) medewerker eigenaar blijft van het eigen ontwikkel-/leerproces. Hij zet didactiek, pedagogiek, gesprekstechnieken in en neemt een juiste houding aan om de ander te kunnen laten ontwikkelen. De student leert hoe je een begeleidingsperiode opstart, doorloopt en afsluit, doelen opstelt, bespreekt en bewaakt. En hij leert te reflecteren op het eigen gedrag, onder andere door dit te evalueren met de (nieuwe) medewerker of stagiair.

SVH Barista basis
Het SVH examen Barista basis is klaar. Het examen toetst of de kandidaat het gedrag en de vaardigheden laat zien die horen bij een beginnend barista. Het examen is ook inzetbaar op het mbo, voor het keuzedeel Barista basis. In juni vond hiervan een pilot plaats bij ROC Midden Nederland. De ontwikkeling van bijbehorende leermiddelen is gestart, voor zowel het examen Barista basis als het al bestaande SVH examen Barista. Hierdoor sluit de lesstof straks naadloos aan op alle theorie- en praktijkopdrachten uit de examens. Deze online licenties zullen beschikbaar zijn in SVH Horecatalent en zijn naar verwachting dit najaar te bestellen.


Pilot examen keuzedeel Barista basis bij ROC Midden Nederland

SVH Wijn 2 / Wijnkennis 2

Verder is het leermiddel voor SVH Wijn 2 volledig herzien. Met het doorlopen van deze online licentie komt de beginnende wijnexpert te weten hoe wijnen worden gemaakt, hoe etiketten uit andere wijnlanden zijn opgebouwd, hoe je de beste wijn-spijscombinaties kan maken en nog veel meer. De licentie bestaat uit een 19-tal magazines en vier praktijkopdrachten en is ook inzetbaar op het mbo, voor het keuzedeel Wijnkennis 2.

Cocktails en gedestilleerde dranken
Ook de online licentie Cocktails en gedestilleerde dranken is vernieuwd, in samenwerking met Bols Bartending Academy. Voorzien van de nieuwste tips & tricks op het gebied van bartending doorloopt de beginnende drankexpert alle belangrijke elementen van gedestilleerde dranken en cocktails maken, en wordt voorbereid op het examen SVH Cocktails. Met mooie afbeeldingen, illustraties en duidelijke instructievideo's over technieken als shaken, stirren en blenden.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.