Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Handen uit je haar ondernemers: SVH en Bols bieden spoedcursus als oplossing in cocktailrevolutie

31 jul. 2023

SVH en Bols schieten deze zomer de horeca te hulp met een spoedcursus cocktails. Van pornstar martini tot Caipirinha; het grote publiek bestelt meer cocktails dan ooit. Experts spreken van een ‘cocktailrevolutie’, maar zien ook een groot gebrek aan kennis in de horeca. Daarom biedt SVH in samenwerking met Bols een One Day Bartending Course aan. In een dag tijd kun je als horecamedewerker met deze cursus je bartending skills verbeteren.

Cocktailmaker
Onlangs meldde Entree magazine al dat horecaondernemers met de handen in het haar zitten omdat gasten steeds vaker cocktails bestellen en er te weinig medewerkers zijn met de juiste kennis en skills. Maar ook uit het arbeidsmarktonderzoek 2022 van SVH bleek al dat de brede horecasector behoefte heeft aan de invulling van de rol van cocktailmaker. De cocktailmaker wordt in het onderzoek benoemd als één van de rollen waar opleidingen voor moeten komen. Ricardo Eshuis, directeur SVH:
“Kennis is een belangrijk ingrediënt om een goede cocktail te maken. Door de toenemende populariteit van cocktails ondervindt de branche deze behoefte nu aan den lijve.”

One Day Bartending Course 
The Lucas Bols Company, ‘the world’s first cocktail brand’, biedt met de Bols Cocktail academy deze bartending course aan. Global Education Manager Ivar de Lange van the Lucas Bols Company licht toe: “In de One Day Bartending Course leer je de basis van de meest geschonken klassieke cocktails, kennis van sterke drank, snelheid en efficiëntie en wat er nodig is om deze cocktails te serveren. Deze basiskennis moet voldoende houvast geven om je als horecamedewerker professioneel op te stellen en de gast een cocktailervaring te bieden.”

E-learning 
Onderdeel van de cocktailcursus is de e-learning SVH Cocktails en gedestilleerde dranken in leerplatform Horecatalent. De e-learning neemt de beginnende drankexpert mee langs alle belangrijke elementen van gedestilleerde dranken en cocktails maken en leert hij hoe dranken elkaar kunnen versterken en hoe je je eigen signature cocktail maakt. 

Benut deze kans om je bartending skills naar een hoger niveau te tillen en schrijf je nu in voor de One Day Bartending Course van SVH en Bols in Bar The Tailor in Grand Hotel Krasnapolsky.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.