Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Vernieuwde e-learning SVH Barista gelanceerd op Gastvrij Rotterdam

27 sept. 2023

Bezoekers van Gastvrij Rotterdam konden vorige week op de stand van SVH volop onze nieuwste leermiddelen en examens bekijken, waaronder de vernieuwde e-learning SVH Barista die op de beurs werd gelanceerd. Met deze e-learning ontdek je de kunst van het koffiezetten en word je een meester in het bereiden van perfecte espresso’s en romige cappuccino's. De e-learning SVH Barista is ontwikkeld in nauwe samenwerking met koffiebranderij Mocca d’Or. De Koffieschool, CUPP en de International Tea & Coffee Academy (ITC) hebben ook meegewerkt aan de ontwikkeling.  

E-learning 
Gaat jouw hart als echte koffieliefhebber sneller kloppen van latte art, wil jij je professionele kennis vergroten of vind je koffie gewoon interessant en wil je er meer over leren? Ontdek dan de wondere wereld van koffie met de vernieuwde e-learning SVH Barista. In deze online licentie leer je als beginnend koffie-expert alle belangrijke elementen van het koffiezetten. De e-learning is beschikbaar in SVH Horecatalent, het grootste e-learningplatform voor de horeca, en is opgebouwd uit drie thema’s:  

  • De rol van Barista en de oorsprong van koffie 
  • Het zetten van de perfecte espresso  
  • Koffie in de horeca  

Als aankomend barista doorloop je de theorie op een interactieve manier, met behulp van verschillende magazines, films en opdrachten. De e-learning is hiermee de perfecte voorbereiding op het examen SVH Barista.  


Jelle Algra (Mocca d’Or) en Bas Alderlieste (SVH) op Gastvrij Rotterdam

Examen 
Alleen wanneer je slaagt voor het examen SVH Barista behaal je het gelijknamige SVH diploma. Met dit diploma op zak heb je voldoende kennis in huis om als professionele barista bijzondere koffiebereidingen te maken! Om het diploma te halen dien je bij een SVH-erkende opleider zoals De Koffieschool een opleiding volgen die wordt afgesloten met het examen SVH Barista. Kijk op www.horeca.nl voor alle opleidingsmogelijkheden op het gebied van koffie en vergroot jouw vakkennis!  
 
SVH Barista (basis)  
Ben jij een opleider op het gebied van koffie en geïnteresseerd in het examen SVH Barista en het bijbehorende leermiddel in Horecatalent? Lees dan hier meer informatie en bekijk de mogelijkheden voor opleiders. Lees ook over het examen SVH Barista basis, voor kandidaten die als beginnend barista aan de slag wil gaan. Dit examen kan ook als keuzedeel op het mbo ingezet worden. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van een bijbehorend leermiddel.  

Wil je op de hoogte blijven van alle updates rondom koffie? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief en kies voor Specialisaties.  

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.