Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot 42ste SVH Meestergastheer

28 nov. 2018

Op dinsdag 27 november is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, geïnaugureerd tot SVH Meestergastheer. Onder belangstelling van een aantal SVH Meesters, familie, vrienden, (voormalig) collega’s en zijn vriendin en zijn zoon, is de officiële uitslag van de Meesterproef vastgesteld en ontving Willem-Jan het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.  

De feestelijke inauguratie werd geopend door Hanneke Westland, secretaris SVH Meestertitels. Zij lichtte de SVH Meestertitel toe: “Het gaat erom dat de persoon Meesterwaardig is in een Meesterwaardig bedrijf. Iets wat gedurende het hele traject, van het indienen van het dossier tot het afleggen van de Meesterproef, de rode draad is”.  

Collega’s 
SVH Meestergastheer Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) blikte terug op de Meesterproef die Willem-Jan heeft afgelegd op 4 oktober 2018. De proef, die Maher samen met SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht) en Hanneke Westland afnam, was een proef "die de veelzijdigheid van Willem-Jan toonde. In elk onderdeel van de dag kwam het vakmanschap en de professionaliteit op het gebied van gastheerschap, maar zeker ook op het gebied van wijn, naar voren. Willem-Jan is een boegbeeld waar we als SVH Meesters enorm trots op zijn!"  

Klomp werd geïnaugureerd door Roland Peijnenburg (Restaurant De Zwaan* in Etten-Leur). Klomp had hem gevraagd voor de inauguratie omdat, in de jaren dat zij samenwerkten in De Zwaan, Peijnenburg hem veel geleerd heeft over gastvrijheid en hem mede geïnspireerd heeft voor het behalen van deze Meestertitel. "Gastheerschap zit in de details, in de gast centraal stellen en in een fantastische beleving creëren. Maar ook in het creëren van rust en vakmanschap binnen het team waarin je werkt. Zaken die Willem-Jan tot in de puntjes beheerst en wat hem terecht Meesterlijk maakt. Willem-Jan is de persoon die je je voorstelt als je aan een maître denkt. Het mogen omhangen van het SVH Meesterlint is dan ook een enorme eer," aldus Peijnenburg.  

Meesterlijk sommeliersmes 
Tot slot ondertekende Willem-Jan zijn Meesterdiploma en de gedragscode die geldt voor SVH Meesters en ontving hij het officiële SVH Meestersommeliersmes. Hiermee zet SVH een traditie voort; elke SVH Meestergastheer, SVH Wijnmeester en SVH Meesterschenker krijgt bij zijn inauguratie een bijzonder en gepersonaliseerd sommeliersmes dat hem elke dag dat hij zijn vak uitoefent, herinnert aan de opdracht die je als SVH Meester mee krijgt: het inspireren van de nieuwe generatie en het doorgeven van dit mooie vak.  

Klomp mag zich nu officieel SVH Meestergastheer noemen. Een titel die voor Klomp een kroon op zijn carrière is en waarvoor hij zowel zijn familie, collega’s als gasten erg dankbaar is. 

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.