Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Examens van SVH gaan door

14 okt. 2020

Onze sector wordt opnieuw hard geraakt in deze coronacrisis. Uiteraard begrijpen we de noodzaak om de zorg voor hen die het nodig hebben te kunnen garanderen en dat daarvoor maatregelen nodig zijn. Dat opnieuw de horeca zo een zware bijdrage moet leveren is voor veel ondernemers en medewerkers heel zuur. Hoe we er ook naar kijken: we hebben ermee te dealen en naar te handelen.

Naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen is het logisch dat ook SVH hiernaar kijkt. Hieronder lees je hier meer over. 

Examens via een opleider
De examens van SVH die je maakt, volgend op een opleiding van een (erkende) opleider, kunnen doorgaan. Behalve wanneer een examen in een restaurant of (eet)café is gepland, dan kan dat niet. In overleg met de opleider wordt dan een andere geschikte locatie gezocht die uiteraard aan de corona-protocollen moet voldoen. De opleider informeert je als de locatie aangepast wordt. Maar voor nu geldt dat alle geplande examens door kunnen gaan.

Computerexamens
In de toetscentra van LaMark en Mijn Sociale Hygiëne (waar computerexamens Sociale Hygiëne, Leermeester theorie en Horecaportier theorie plaatsvinden) zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen voor een veilige afname van het examen. Daar gelden specifieke protocollen die je op moet volgen. Binnen die veilige kaders kunnen alle examens van SVH doorgaan. 
Voor alle locaties waar computerexamens worden afgenomen, geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is gesteld. Het mondkapje moet afgezet worden bij de legitimatiecontrole en hoeft alleen gedragen te worden als je je verplaatst door de examenruimte.  

Examens en inzage in examens bij SVH op kantoor
Ook de examens bij SVH op kantoor in Zoetermeer kunnen doorgaan. We hebben alle mogelijke maatregelen genomen om het examen veilig te laten verlopen. Dat geldt ook voor de inzage in examens.

Richtlijnen RIVM
Voor alle SVH examens geldt dat we de richtlijnen van het RIVM volgen. Naast deze richtlijnen stellen we verplicht dat iedereen een vaste zitplaats moet hebben bij theorie-examens en bij praktijkexamens moeten bewegingen door de examenruimte zo veel mogelijk vermeden worden. De gezondheidscheck blijft ook van kracht, net als het hoesten/niezen in de elleboog en het houden van 1,5 meter afstand.

Mondkapje & handschoenen
Tijdens de legitimatiecontrole en het innemen van de opgaveboekjes draagt de examinator een mondkapje en handschoenen. We geven onze examinatoren het dringende advies een mondkapje te dragen tijdens het gehele examen.
Voor kandidaten geldt dat we adviseren het dringende advies van het RIVM te volgen en een mondkapje te dragen voor en tijdens het examen en bij het verlaten van de examenruimte.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.