Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH gaat samenwerking met BOLS Bartending Academy aan

13 jan. 2020

Op maandag 13 januari 2020 maakt SVH op de Horecava bekend dat ze de samenwerking aangaat met de BOLS Bartending Academy. Deze opleider verzorgt opleidingen en trainingen op het gebied van bartending en het maken van cocktails. Op deze eerste beursdag heeft BOLS ook het officiële SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de Advanced Bartending Course en is daarmee de eerste opleider die op dit vakgebied erkend is.

De BOLS Bartending Academy is opgericht in 2007 en is vanaf de eerste dag een toonaangevende bartending school. De Advanced Bartending Course is een vierdaagse cursus ontworpen om het zelfvertrouwen, de skills en de kennis van barmedewerkers te ontwikkelen en van hun professionele bartenders te maken. De ervaren trainers van de BOLS Bartending Academy leren de deelnemers alles over het bartendingvak, de achtergrond van verschillende dranken, het maken van cocktails en mixologie.

Samenwerking
SVH en de BOLS Bartending Academy zijn de samenwerking aangegaan omdat BOLS al jaren toonaangevend is op het gebied van bartending opleidingen. Door de samenwerking aan te gaan heeft de examinering voor de opleiding een professionaliseringsslag gekregen en heeft het diploma Advanced Bartender een hogere arbeidsmarktwaarde. Bovendien ligt de eindbeoordeling van de verschillende examens van de Advanced Bartending Course bij de Examencommissie van SVH. Malika Saïdi van de Bols Bartending Academy: “Wij zijn heel trots op de samenwerking en de officiële SVH-erkenning van onze cursussen. Een belangrijke stap in de professionalisering in de horeca en een absolute meerwaarde voor onze cursussen.”

SVH en BOLS willen hiermee nog meer professionele bartenders op de werkvloer krijgen en behouden. SVH-directeur Ricardo Eshuis: "Steeds meer concepten in de horeca gaan uit van pairing en cocktails. Dit is een specifiek specialisme dat alle aandacht verdient via opleiding en goede examinering. De vraag naar deze professionals neemt alleen maar toe.”

Erkenningsregeling
De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH heeft tot doel om middels een keurmerk helderheid te geven over de kwaliteit van opleidingen. Zo kunnen cursisten en/of bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een branche-erkende horecaopleiding. Opleidingen worden getoetst op criteria die de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling moeten waarborgen. Sinds begin 2016 vindt er ook een inhoudelijke toetsing van de opleidingen plaats. Het volledige traject bestaat uit de beoordeling van de door het opleidingsinstituut ingediende documenten, een audit door een onafhankelijke auditor op de locatie van het opleidingsinstituut en een mystery visit om te controleren in hoeverre theorie en praktische uitvoering van de opleiding overeenstemmen. Alleen als het volledige traject aan alle eisen voldoet, ontvangt de opleider het erkenningskeurmerk voor de betreffende opleiding. Het volledige overzicht van SVH-erkende horecaopleidingen is hier te vinden.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.