Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

SVH Barista basis

Met het branche-erkende examen SVH Barista basis heb je voldoende kennis in huis om als beginnend barista aan de slag te gaan.

Het examen
Tijdens het examen SVH Barista basis wordt getoetst of je het gedrag en de vaardigheden laat zien die horen bij een beginnend barista. Het examen bestaat uit een klein stukje theorie en praktijkopdrachten. Je gaat onder andere de bonenmaler afstellen, een gebalanceerde espresso maken, de espresso beoordelen en omschrijven, gasten adviseren en een bestelling opnemen met verschillende soorten koffiebereidingen en deze vervolgens ook klaarmaken.

Om te slagen moet je minimaal 60% van het totaal aantal punten behalen. Wie slaagt voor het examen ontvangt het SVH Diploma SVH Barista basis.

Let op: het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Barista basis te doen. Om het diploma te halen, kun je bij een branche-erkende opleider een opleiding volgen die wordt afgesloten met het examen SVH Barista basis. 

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.