Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op dit moment is er een telefonische storing waardoor wij niet bereikbaar zijn. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Goed nieuws voor alle BAS (bedieningsassistenten) & KAS (keukenassistenten) docenten, opleiders en geïnteresseerden in dit leermiddel en lesmateriaal van SVH. Komende maanden organiseren wij BAS & KAS inspiratiesessies in de bedrijfsbrasserie van SVH!
Van maandag 10 oktober tot en met woensdag 12 oktober vindt horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. SVH is natuurlijk weer van de partij! Zien we je daar?
Van maandag 19 tot en met woensdag 21 september vindt horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. SVH is natuurlijk weer van de partij! Als branche partner van deze mooie beurs hebben we er veel zin in. Zien we je daar?
Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer? Vragen stellen en je ogen uitkijken bij restaurant ’t Nonnetje met SVH Meesters Michel van der Kroft en Edger Groeneveld? Of de heerlijkste ijscreaties proeven bij SVH Meester Caroline Kooij van ijssalon De Hoop? SVH biedt studenten en leerlingen die een horecaopleiding volgen de unieke kans om mee te gaan op een exclusieve SVH Meestertour donderdag 22 september tijdens de Week van de Horeca!
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is maandag 5 september 2022 weer van start gegaan. SVH organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Iedereen kan een of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2023. Nomineer nu jouw favoriete stagebedrijf!
Freelanceplatform YoungOnes en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) werken vanaf nu samen in het trainen van duizenden freelancers die via het platform van YoungOnes in de horeca aan de slag gaan. Zo willen beide partijen voorzien in de behoefte van horecaondernemers die op zoek zijn naar vakbekwame mensen in de flexibele schil van hun bedrijf. Het e-learningsaanbod van SVH draagt bij aan het snel inwerken en vergroten van kennis en vaardigheden van deze freelancers. Via YoungOnes kan deze groep nu starten bij horecazaken en nieuwe kennis over bijvoorbeeld wijnen of allergenen direct toepassen in de praktijk op de werkvloer.
Vanaf nu kunnen excellente leermeesters in de horeca worden voorgedragen voor een Leermeesterlintje. Een excellente leermeester is een gediplomeerde leermeester die 10 jaar of langer in de horeca werkt en zich bovengemiddeld heeft ingezet voor leerlingen en het onderwijs. Voordrachten komen vanuit het werkveld, onderwijs en (oud)leerlingen.
Dinsdag 12 juli vond de diploma-uitreiking plaats van de eerste SVH Gezel Wijnmeester van Nederland. Julie-Mar ontving haar diploma uit handen van SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw Thérèse Boer (De Librije***, Zwolle), ter afronding van haar opleiding Gastronoom/Sommelier aan de Cas Spijkers Academie (CSA). Daarnaast ontvingen 18 nieuwe SVH Gezel Meesterkoks hun diploma SVH Gezel Meesterkok. Deze jonge talenten mogen zich nu officieel en vol trots SVH Gezel Meester noemen.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en horecaopleidingen uit heel Nederland doneren met de steunactie Koken voor Oekraïne samen meer dan 11.000 euro aan Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties. Dit bedrag werd opgehaald door georganiseerde lunches en diners op scholen en in de bedrijfsbrasserie van SVH.
Op 31 mei jl. is Bas van Haaren, ijsbereider en eigenaar van Bas van Haaren Gelato, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Bas heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een van zijn grootste ambities waargemaakt: SVH Meesterijsbereider worden. Na zijn inauguratie, die later deze zomer plaatsvindt, mag Bas van Haaren zich de 35ste SVH Meesterijsbereider van Nederland noemen.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.