Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Gert Wiltvank geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

9 dec. 2023

Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Gert is na zijn inauguratie, die begin 2024 zal plaatsvinden, de 48ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 3 SVH Meesters werkzaam zijn: Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Jonnie Boer is SVH Meesterkok.

De Meesterproef 
SVH Wijnmeester Roy Pelgrim en SVH Meestergastheer Saïd Maher en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Gert Wiltvank af. De commissie kijkt terug op een indrukwekkende en overtuigende Meesterproef, en is trots dat ze Gert binnenkort mogen inaugureren.

Vanaf de start van de proef was het duidelijk dat Gert een Meesterlijke gastheer is, die precies weet wat hij doet en dat hij werkt met een fantastisch team dat op elkaar ingespeeld is en het beste in elkaar naar boven haalt. ‘’Als je het aansturen van een team dat op dit niveau zo functioneert en zo veel plezier uitstraalt, zo makkelijk kunt doen lijken, dan ben je een Meester. Normaal gesproken is een team zo sterk als de zwakste schakel, maar die zwakste schakel is in dit team niet te vinden”, aldus de commissie.  

Ultieme bekroning
Voor Gert is het behalen van de SVH Meestertitel niet alleen een kroon op zijn carrière, maar hij wilde de titel vooral behalen om jong talent te stimuleren, om een diepere interesse voor het horecavak bij hen aan te wakkeren. ‘’Als gastheer sta je elke dag al in de spotlight: op de vloer tussen de gas­ten. Echter ben ik van mening dat, voor de toekomst van ons vak, het belangrijk is om het gastheerschap ook onder de aandacht te brengen. Onder andere om jongere generaties te laten zien wat het inhoudt. Goed gastheerschap draait om het kunnen wegcijferen van jezelf. Om lief te zijn voor je gasten en ervoor zorgen dat het ze aan niets ontbreekt. Natuurlijk vind ik werken in een driesterrenzaak enorm gaaf. Elke avond leveren we een topprestatie, het is alsof we elke avond een spannende wed­strijd spelen en dat blijft een kick geven.’’

SVH Meestertitels
Met het slagen van Gert Wiltvank heeft Nederland in totaal 303 SVH Meesters, die samen 319 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Benieuwd naar SVH Meesters in de eigen regio: check de SVH Meesters op de kaart!

Foto: LVF Food.

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.